Doorgaan naar hoofdcontent

Hypotheekweg 1 jaar!

Precies een jaar geleden startten wij dit blog met dit artikel. Ons idee was toen was om onze vorderingen op weg naar een lagere (hypotheek)schuld en meer finanaciële vrijheid  voor onszelf schrijven en ook te delen met iedereen die het blog kon vinden en er geïnteresseerd in was.

Intussen zijn we een jaar en 316 blogposts verder. We hadden vantevoren niet verwacht dat we zoveel zouden schrijven. Misschien 2 of 3 blogposts per week, maar we hebben (en dan vooral M) de smaak van het bloggen te pakken gekregen. We schreven eigenlijk sinds de zomervakantie bijna elke dag een berichtje. Soms schreven we wat vooruit voor als we op vakantie waren, maar schreven we 's avonds een blogje voor de volgende dag.

Bij een verjaardag hoort natuurlijk een traktatie. Ik trakteer jullie daarom op wat cijfers en statistieken van het afgelopen jaar:
  1. We schreven 316 blogposts
  2. We hadden ruim 154.000 pageviews
  3. Het best gelezen artikel was "wat als we de hypotheek hebben afgelost" met bijna 800 pageviews
  4. De best gelezen pagina was "hypotheek" met ruim 2.300 pageviews
  5. We deden ook nog mee aan "woonwoensdag" van in10jaar
In oktober had ons blog de 100.000e pageview en tussen Kerst en Oud en Nieuw ging de teller al over de 150.000 heen. Over dat laatste hebben we niet geblogd.

De top 5 best gelezen berichten zijn:
  1. Wat als we de hypotheek hebben afgelost, van 18 juni
  2. Spaarhypotheek ongedekt? van 11 juli
  3. Een buffer is geen overbodige luxe van 12 december
  4. Onze slechtste financiële beslissing van 19 september
  5. De vier fasen van financiële bekwaamheid van 29 november
Al deze berichten hadden meer dan 500 pageviews, waarbij nummer 1 er wel echt bovenuit steekt met dus bijna 800 pageviews.

Ook werd er het afgelopen jaar flink gereageerd op mijn blogs, 1609 reacties maar liefst, met daarvan een flink deel van onszelf daarbij.

Het minst gelezen bericht ging over een uitzending van nieuwsuur, met maar 71 pageviews.

Verder is deze verjaardag een mooi moment om een nieuwe catergorie aan te kondigen. Iedere donderdag zullen we het kader van "throwbackthursday" terug kijken op een bericht uit dezelfde week van de vorige maanden en daar een update over geven. Dit jaar is de keuze nog wat beperkt omdat we nog maar uit één jaar kunnen kiezen, maar die keuze zal de komende jaren vanzelf groter worden.

Rest mij niets om alle lezer en reageerders te bedanken voor de interesse.

Reacties

  1. Gefeliciteerd met deze mijlpaal en mooie cijfers! Knap dat jullie zo vaak posten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dankjewel. Soms moet het uit de tenen komen, maar meestal gaat het vanzelf..

      Verwijderen
  2. Leuk hè, zo'n mijlpaal! :-)
    Van harte gefeliciteerd! Dat er nog vele blogjaren mogen volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd! Ik volg je blog met plezier

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....