Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste aflossing 2017 een feit

Vanmorgen hebben via internetbankieren opdracht gegeven voor de eerste extra aflossing op de hypotheek dit jaar.
We lossen deze eerste maand van het jaar €500 op de annuïtaire hypotheek. Onze maandlasten zullen hiermee met €2,41 dalen.

Het bedrag zal pas 1 februari van de rekenening afgeschreven worden, maar de opdracht kan maar alvast gegeven zijn.

Hebben jullie ook een extra aflossing in de planning staan deze maand?

Reacties

 1. Dit jaar proberen wij iedere mnd 1800,00 te storten op onze aflossingsvrije hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De rente is per 1 dec gedaald van 4.9 naar 2%
   Dus een soort pyramide spel alle extra's aflossen.

   Verwijderen
 2. Ja! Vandaag gedaan. 10% voor het jaar. Mijn hypotheek bedrag zal ongeveer 40€ naar beneden gaan per maand effectief feb

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi dat je in 1x 10% kunt aflossen, zo ver zijn wij nog niet met vooruitsparen.

   Verwijderen
 3. Vorige maand hebben we extra veel afgelost, waarschijnlijk deze maand geen extra aflossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een mooie manier om het nieuwe jaar te beginnen! Hier geen hypotheek meer, dus ook geen extra aflossing. Of wat voor aflossing dan ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, net gedaan. 11.594,12 Scheelt 40,58 per maand. En nog niet beschreven op mijn blog maar toch overstag gegaan. Op de 7.540 hypotheek. 550 euro afgelost. Rest is 6.990. Ik vond het leuk om onder de 7.000 te gaan. Scheelt 2,43. Deze hypotheek verdwijnt dit jaar als het goed is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jazeker! Gisteren 2600,- overgemaakt. We zijn 10 jaar geleden begonnen met een hypotheek van 65000,-. Eind dit jaar zal hij helemaal afgelost zijn. Was aflossingsvrij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij ook vandaag weer eens 10900 euro gestort op de rekening van de hypotheek verstrekker nog 7 jaar te gaan als alles goed gaat wij zijn gekomen in 2012 van 228509 euro tot op de dag van vandaag op 74893 euro op naar vrijheid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat gaat snel, wat goed dat jullie zoveel extra kunnen aflossen

   Verwijderen
 8. Ook hier vandaag de maximale 10% extra afgelost, wat neer komt op ruim 16.000 euro..dan nog zo,n 5 jaar te gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De eerste aflossing is bij ons ook een feit: € 3.000,00. Voor het eerst via internetbankieren overgemaakt en wist per 1 februari verwerkt.
  In totaal lossen wij dit jaar weer 10% af. Dat komt neer op € 10.550,00.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wist ik stiekem al :). Maar al een mooie stap op weg naar het doel dit jaar.

   Verwijderen
 10. Wij gaan dit jaar ook zeker veel aflossen, maar het staat nog niet klaar voorlopig. We hebben onze aflossingsvrije hypotheek overgesloten en een flinke sloot boeterente betaald. Pas als we dat weer terug krijgen van de belastingdienst, hebben we weer spaargeld en kunnen we af gaan lossen. En dan moet ik ook nog voldoende inkomen hebben natuurlijk, dat is ook nog even een uitdaging :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verstandig om te wachten tot je de belastingteruggaaf weer binnen hebt..

   Verwijderen
 11. Ook hier 500 euro per 1 februari :)
  De kop is er weer af!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij gaan dit weekend 12,000 euro aflossen op onze hypotheek, rente is op het moment slechts 1.6% dus netto effect @52% is helaas erg beperkt...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over.

We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast.
Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen.

Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen:

Laten de hypotheekvoorwaarden het toe?Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg?Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkorting toe. Er staat oo…