Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste aflossing 2017 een feit

Vanmorgen hebben via internetbankieren opdracht gegeven voor de eerste extra aflossing op de hypotheek dit jaar.
We lossen deze eerste maand van het jaar €500 op de annuïtaire hypotheek. Onze maandlasten zullen hiermee met €2,41 dalen.

Het bedrag zal pas 1 februari van de rekenening afgeschreven worden, maar de opdracht kan maar alvast gegeven zijn.

Hebben jullie ook een extra aflossing in de planning staan deze maand?

Reacties

 1. Dit jaar proberen wij iedere mnd 1800,00 te storten op onze aflossingsvrije hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De rente is per 1 dec gedaald van 4.9 naar 2%
   Dus een soort pyramide spel alle extra's aflossen.

   Verwijderen
 2. Ja! Vandaag gedaan. 10% voor het jaar. Mijn hypotheek bedrag zal ongeveer 40€ naar beneden gaan per maand effectief feb

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi dat je in 1x 10% kunt aflossen, zo ver zijn wij nog niet met vooruitsparen.

   Verwijderen
 3. Vorige maand hebben we extra veel afgelost, waarschijnlijk deze maand geen extra aflossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een mooie manier om het nieuwe jaar te beginnen! Hier geen hypotheek meer, dus ook geen extra aflossing. Of wat voor aflossing dan ook...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is een nog fijner begin van het jaar... :)

   Verwijderen
 5. Ja, net gedaan. 11.594,12 Scheelt 40,58 per maand. En nog niet beschreven op mijn blog maar toch overstag gegaan. Op de 7.540 hypotheek. 550 euro afgelost. Rest is 6.990. Ik vond het leuk om onder de 7.000 te gaan. Scheelt 2,43. Deze hypotheek verdwijnt dit jaar als het goed is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jazeker! Gisteren 2600,- overgemaakt. We zijn 10 jaar geleden begonnen met een hypotheek van 65000,-. Eind dit jaar zal hij helemaal afgelost zijn. Was aflossingsvrij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi zeg. En fijn dat de hypotheek dan weg is..

   Verwijderen
 7. Wij ook vandaag weer eens 10900 euro gestort op de rekening van de hypotheek verstrekker nog 7 jaar te gaan als alles goed gaat wij zijn gekomen in 2012 van 228509 euro tot op de dag van vandaag op 74893 euro op naar vrijheid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat gaat snel, wat goed dat jullie zoveel extra kunnen aflossen

   Verwijderen
 8. Ook hier vandaag de maximale 10% extra afgelost, wat neer komt op ruim 16.000 euro..dan nog zo,n 5 jaar te gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De eerste aflossing is bij ons ook een feit: € 3.000,00. Voor het eerst via internetbankieren overgemaakt en wist per 1 februari verwerkt.
  In totaal lossen wij dit jaar weer 10% af. Dat komt neer op € 10.550,00.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wist ik stiekem al :). Maar al een mooie stap op weg naar het doel dit jaar.

   Verwijderen
 10. Wij gaan dit jaar ook zeker veel aflossen, maar het staat nog niet klaar voorlopig. We hebben onze aflossingsvrije hypotheek overgesloten en een flinke sloot boeterente betaald. Pas als we dat weer terug krijgen van de belastingdienst, hebben we weer spaargeld en kunnen we af gaan lossen. En dan moet ik ook nog voldoende inkomen hebben natuurlijk, dat is ook nog even een uitdaging :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verstandig om te wachten tot je de belastingteruggaaf weer binnen hebt..

   Verwijderen
 11. Ook hier 500 euro per 1 februari :)
  De kop is er weer af!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij gaan dit weekend 12,000 euro aflossen op onze hypotheek, rente is op het moment slechts 1.6% dus netto effect @52% is helaas erg beperkt...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…