Doorgaan naar hoofdcontent

Boodschappen uitstellen

In het weekend doen wij in principe boodschappen voor de hele week. We doen onze boodschappen meestal bij bij de AH. We maken dan een weekmenu en zetten alle benodigde boodschappen in de appie app. Dat is handig, want gelijk krijg je te zien of iets in de bonus is die week. 

Maar ook wat er de week erna in de bonus komt staat dan al in de app aangegeven. ullDat is handig, want meestal hebben we de folder voor de volgende week nog niet in de bus gehad op het moment dat we de boodschappen gaan doen. Als er dan de volgende week producten in de aanbieding zijn die we niet gelijk nodig hebben, kopen we die nog even niet en halen we na het weekend dan als nog naar huis.

Wereldbedragen besparen we daar natuurlijk niet mee, maar een paar euro levert het af en toe wel op.

Wachten jullie wel eens met boodschappen op "de nieuwe folder"?


Reacties

 1. Wij halen meestal op vrijdag of zaterdag de AH boodschappen, maar krijgen op zondagavond pas de individuele bonusaanbieding via de mail, daar heb ik dan die week niets meer aan. Deze is geldig tot de week erop, maar meestal gebruiken we hem dan niet meer.
  Wel doen we veel aan "Hamsteruuuuuuhhhh", 1+1 gratis en slaan dan veel voorraad in.
  Dat van die app kende ik nog niet, daar ga ik ook eens op letten. Dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja altijd of ik moet bepaalde boodschappen heel hard nodig hebben. Ongemerkt spaar je zo heel wat geld in een jaar, tel alle bedragen maar eens bij elkaar op, denk dat je aangenaam verrast bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doen wij ook idd. Gebruik de app al jaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wacht inderdaad met sommige dingen tot ze in de aanbieding zijn en koop er een jaarvoorraad van. Thee bijvoorbeeld. Dat blijft tenslotte toch (zolang droog bewaard) heel lang goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe altijd boodschappen aan de hand van de aanbiedingen. En omdat ik de winkel van Appie zelf in ga, kijk ik meteen naar de kortingstickers. Vaak heb ik afgeprijsd glutenvrij brood (dat scheelt echt veel geld in een gezin met twee glutenvrijen), champignons, salade etc. Of aanbiedingen die niet in de folder staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dat doen wij ook, al kopen wij bijna alles bij de Jumbo en Aldi. Alleen als de Appie echt goedkoper is gaan we daarheen. Ik check het wel bijna altijd eerst even.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben helemaal niet zo'n fan van jumbo... Ik vind de winkel helemaal niet zo goedkoop. Mijn boodschappenlijst bestaat meestal uit de aanbiedingen, waardoor boodschappen doen bij jumbo vaak veel duurder is. Daarnaast vind ik het gewoon een zeer onprettige winkel...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jullie kennen toch ook wel de 35% stickerkorting, daar zit een bepaalde regelmaat in wanneer ze die gaan plakken. Bij ons meestal vrijdagavond vanaf een uur of 7. Dat spul moet voordat de nieuwe aanbiedingen ingaan op zijn. Check dus even wanneer ze gaan stickeren en wacht niet tot de grote meute al geweest is op zaterdag! Er zitten ook veel spullen bij die zo de diepvries in kunnen, scheelt de nodige eurootjes.
  Ik las dat van die app, maar waar kan ik de aanbiedingen vinden van de week erop?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wacht op de nieuwe folders, soms krijg ik ze niet en dan kijk ik alvast online de folders. Maar toch heb ik liever papier i.p.v. online, het is slecht voor het milieu.

  In de Appie APP, kan je op vrijdag al de aanbiedingen zien van de week erop.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Folders? In de bus? wat zonde van het papier. Ik kijk gewoon op de website van AH wat er deze en volgende week in de aanbieding is. Jammer genoeg maar hoogst zelden iets dat wij ook gebruiken.
  Als dat zo is, dan wil ik best een keer extra naar de AH lopen. Zelfde voor de andere supers in de buurt. Maar ja, met maar een euro of 30 per week aan supermarkt / voedingsuitgaven gaat het toch al niet zo hard met de aanbiedingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kijk ook altijd op vrijdag op de site wat de aanbiedingen voor de volgende week zijn. Ik doe altijd op maandag boodschappen maar maak graag al eerder een lijstje zodat ik geen impulsaankopen doe.
  En ik ben ook heel blij met de persoonlijke aanbiedingen. Eerst geloofde ik daar niet zo in maar er zitten voor ons echt vaak goede aanbiedingen bij!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…