Doorgaan naar hoofdcontent

€3.100 per dag en een dienstauto voor het leven

Dat is de pensioenregeling van de oud-directeur van Volkswagen. Het bedrijf dat bewust sjoemelde met software die de uitstoot manipuleerde en tot nu toe als enige gepakt werd.

Zo'n riante pensioenregeling heb ik nog nooit gezien en zal ik denk ik ook niet vaak meer zien. Zeker niet bij iemand die uiteindelijk eindverantwoordelijke was voor die fraude.

Ik zou overigens zelf met €3.100 per maand en een dienstauto ook genoegen nemen, zelfs zonder daar eerst fraude voor te plegen.

Reacties

 1. Wat een bedrag. Ten koste van wat? Juist ja, de medewerkers.

  Gisteren een gesprek gehad met de uitgedunde hoeveelheid Spaanse overwinteraars.
  Het zijn de pensioenen, die steeds maar niet geïndexeerd zijn. Dit is de reden.
  Een aantal pensionado's verblijven in Andalusië in stilte. Vijf maanden in een appartement. Zij komt weinig op de ochtendspits koffiekrans en ga zomaar door.

  Genieten na je pensioen? Voor niet iedereen weggelegd.
  Ik heb het niet over pensionado's die twee vakantiehuizen hebben, plus een huis met een grote tuin, voldoende personeel enz. Dat zijn er minder dan de grootste groep.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het kunnen overwinteren was volgens mij voor de crisis toen pensioenen nog wel geïndexeerd werd ook slechts voor de happy few weggelegd.
  Dat er nu minder zijn kan ik me voorstellen, maar kun je nagaan hoe de mensen het hebben die het zich voor de crisis al niet konden veroorloven..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De pensionado's? Dat zijn toch de mensen die hun huis kochten in guldens terwijl het nu in euro's meer waard is? De mensen die met 55 met de VUT gingen en een eindloonregeling meekregen? Ja dat is inderdaad een groep mensen waar we medelijden mee moeten hebben.

  En ja, natuurlijk zitten er mensen bij die het inderdaad slechter hebben, maar veel van de roeptoeters hebben het ondanks bevriezing of korting van pensioenen vele malen beter dan dat hun nakomelingen het ooit gaan krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat probeerde ik iets subtieler ook te zeggen.. :)

   Verwijderen
 4. In het kader van bovenstaande, zie deze column
  http://www.rtlz.nl/opinie/column/maarten-veeger/stop-toch-eens-met-dat-verwennen-van-65-plussers

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…