Doorgaan naar hoofdcontent

€3.100 per dag en een dienstauto voor het leven

Dat is de pensioenregeling van de oud-directeur van Volkswagen. Het bedrijf dat bewust sjoemelde met software die de uitstoot manipuleerde en tot nu toe als enige gepakt werd.

Zo'n riante pensioenregeling heb ik nog nooit gezien en zal ik denk ik ook niet vaak meer zien. Zeker niet bij iemand die uiteindelijk eindverantwoordelijke was voor die fraude.

Ik zou overigens zelf met €3.100 per maand en een dienstauto ook genoegen nemen, zelfs zonder daar eerst fraude voor te plegen.

Reacties

 1. Wat een bedrag. Ten koste van wat? Juist ja, de medewerkers.

  Gisteren een gesprek gehad met de uitgedunde hoeveelheid Spaanse overwinteraars.
  Het zijn de pensioenen, die steeds maar niet geïndexeerd zijn. Dit is de reden.
  Een aantal pensionado's verblijven in Andalusië in stilte. Vijf maanden in een appartement. Zij komt weinig op de ochtendspits koffiekrans en ga zomaar door.

  Genieten na je pensioen? Voor niet iedereen weggelegd.
  Ik heb het niet over pensionado's die twee vakantiehuizen hebben, plus een huis met een grote tuin, voldoende personeel enz. Dat zijn er minder dan de grootste groep.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het kunnen overwinteren was volgens mij voor de crisis toen pensioenen nog wel geïndexeerd werd ook slechts voor de happy few weggelegd.
  Dat er nu minder zijn kan ik me voorstellen, maar kun je nagaan hoe de mensen het hebben die het zich voor de crisis al niet konden veroorloven..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De pensionado's? Dat zijn toch de mensen die hun huis kochten in guldens terwijl het nu in euro's meer waard is? De mensen die met 55 met de VUT gingen en een eindloonregeling meekregen? Ja dat is inderdaad een groep mensen waar we medelijden mee moeten hebben.

  En ja, natuurlijk zitten er mensen bij die het inderdaad slechter hebben, maar veel van de roeptoeters hebben het ondanks bevriezing of korting van pensioenen vele malen beter dan dat hun nakomelingen het ooit gaan krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In het kader van bovenstaande, zie deze column
  http://www.rtlz.nl/opinie/column/maarten-veeger/stop-toch-eens-met-dat-verwennen-van-65-plussers

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.