Doorgaan naar hoofdcontent

Passief inkomen: Uitbetaling Panelwizard

Gisteren werd zag ik op mijn betaalrekening een storting staan van €13,70. Het bleek van panelwizard te zijn. Het afgelopen half jaar heb ik daar zo nu en dan wat vragen beantwoord in enquetes over verschillende onderwerpen. Dus echt helemaal passief is dit inkomen niet.

Bij Panelwizard krijg je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij Euroclix, voor iedere vraag een bedrag, 10 cent om precies te zijn. Ik heb dus in het afgelopen half jaar 137 vragen beantwoord. Ook al blijkt na een paar vragen dat je niet tot de doelgroep van het onderzoek behoort, worden die paar dubbeltjes dan toch bij je saldo opgeteld. Je kunt er overigens ook voor kiezen om je verdiende geld aan een goed doel te schenken.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Panelwizard tot nu toe de prettigste site vind voor online enquetes.

Het bedragje dat we nu hebben ontvangen zet ik door naar onze beleggingsrekening. Met de daar nog staande ontvangen dividenden en de dividenden die we deze maand nog verwachten hebben we daar dan een mooi bedragje om toch nog een kleine investering te doen in de tweede helft van de maand.

Wil je jezelf ook aanmelden bij Panelwizard, dan kan dat via deze referrallink. Ik krijg dan eenmalig een kleine vergoeding voor het aanbrengen van een nieuwe invuller.

Hebben jullie nog passief inkomen mogen ontvangen de afgelopen weken?

Reacties

 1. Ik vroeg me - toen ik de Rabo-melding kreeg - ook al even af waar die 2,80 vandaan kwam. Ook een uitbetaling van PanelWizard. Voor de rest stel ik de ontvangsten van mijn passieve inkomen even uit tot na 1 januari (peildatum VRH). Er zit nog ongeveer €675 in de pijplijn, dus dat is een mooi vooruitzicht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is ook het fijne van PaelWizard dat het automatisch wordt uitbetaald, ik had 7,50. Het zijn bijna altijd aardige enquetes.
  Anders dan bij Quassa en Euroclick, die vind ik meestal erg saai en levert ook erg weinig op. Ik ga geen 20 minuten me door vervelende en oninteressante vragen worstelen voor soms minder dan 1 euro. Het e-mail klikken doe ik wel, maar in totaal ben ik wel ruim een jaar bezig voor 10 euro. Ach alle beetje helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had 7,90 euro van Panel Wizzard en ik verkocht een mooie bedbank op Mp voor 50 euro. Niet helemaal passief, maar toch...
  Het geld ging zo door naar de hypotheekspaarrekening :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Panelwizard kende ik niet. Dat klinkt inderdaad als een goed alternatief voor al die online enqueteopties.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja met Klezzer gaat het lekker omdat ze onlangs de belonginspot hadden verhoogd. De laatste tijd schrijf ik geen reviews of heel weinig, maar omdat ik nog een groot aandeel heb in het totaal krijg ik nog geld. Dus letterlijk passief ontving ik dit weekeend rond de 3 euro. Mede er daar ook mensen reviewen die via mij daar zijn aangemeld.

  Verder mijn eerste 100 euro kunnen laten uitbetalen via Recyclix. maar dat is nog niet helemaal passief omdat het voorlopig nog inleg is wat ik terug haal.

  Oja en ik heb via Adsense eindelijk mijn 70 euro grens gehaald en dat betekent dat ze mijn google advertentie opbrengsten in de 3e wk van de maand gaan uitbetalen. Ook hier de vraag in hoeverre dit passief is omdat je zelf tijd en energie steekt in een blog.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…