woensdag 14 december 2016

Online inkomsten: De blog

Ik heb al eerder geschreven over de online inkomsten die we bijvoorbeeld hebben verdiend met Panelwizard en Euroclix. Maar nu gaan we voor het eerst inkomen ontvangen uit de blog zelf. En dat dankzij jullie, de lezers.
Passief inkomen kan ik het niet echt noemen, aangezien het bijna 300 berichten heeft gekost om hier te komen, dus we noemen het maar online inkomsten of extra inkomsten.

Jullie hebben namelijk zo veel op de advertenties op de blog geklikt dat daar nu voldoende mee is opgespaard om uit te laten betalen. Bedragen mag je volgens mij niet noemen rondom de advertentie-inkomsten dus dat zal ik dan ook niet doen.

In de eerste helft van het jaar is eenmalig door Google een paar cent uitbetaald als test om te zien of het rekeningnummer klopte etc. Nu zal het binnenkort dus tijd zijn voor een echte uitbetaling. 

Ik volg de inkomsten uit adsense met een app op de iPad. Als je daar je accountgegevens invult kun je dagelijks zien hoeveel inkomsten je die dag binnen hebt gekregen en ook de dag ervoor. Ook houdt de app de inkomsten per maand bij en vergelijkt hij het ook met de maand ervoor Zo kun je ook zien of de inkomsten steeds groter worden, stabiel blijven of afnemen. 

In ons geval nemen de inkomsten elke maand nog een klein beetje toe, dankzij jullie dus.

Overigens kregen we pasgeleden ook een verzoek om een review te schrijven van een commerciële partij. Daar werd weliswaar geen geldelijke beloning voor geboden, maar wel een manier om meer kijkers na de blog te lokken. We hebben dat nog in overweging, aangezien we zelf nog nooit van hun producten gebruik hebben gemaakt. Of we hier nog op ingaan weten zullen jullie wel merken.8 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd. Toch leuk om iets binnen te krijgen waar je voor je lol blogberichten voor hebt geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn doel is om de kosten van mijn blog eruit te halen. Als ik jouw blog zo lees zal dat wel moeten gaan lukken. Ik ben erg benieuwd. Waar heb je trouwens gelezen dat je het niet mag hebben over de inkomsten? Want dan moet ik daar in volgende blogs wel even rekening mee gaan houden (A)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik weet niet meer zeker of ik dat nu bij een collega-blogger heb gelezen of in de voorwaarden, maar ik heb het ter harte genomen in ieder geval.
   Ik heb alleen maar deze gratis bloggeraccount dus ik heb eigenlijk geen kosten aan de blog. Of ik moet de erin gestoken tijd rekenen. Maar dan heb ik een behoorlijk triest uurloon :)

   Verwijderen
 3. Altijd leuk. Een blog is hard werken. Uitzoeken wat en tijdig schrijven, nalezen, voldoende aantrekkelijke tekst. De klok tikt rustig door tijdens het werk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de ene keer is het inderdaad hard werken, de andere keer gaat het bijna vanzelf...

   Verwijderen
 4. Ha, wat leuk! Ik schrijf voor infonu.nl en heb daar ook een Google Adsense account, maar ben voorlopig nog niet aan de eerste betaling toe...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He wat leuk, de eerste uitbetaling! Ik helaas nog niet. Van harte hoor!

  BeantwoordenVerwijderen