zaterdag 3 december 2016

Hypotheekupdate november

Met het afschrijven van de hypotheeklasten afgelopen donderdag is onze hypotheek weer wat verder gedaald.
Op het annuïtaire gedeelte losten we, regulier, ruim 115 euro af. Hiermee hebben we nu meer dan €5.000 afgelost op dit deel van de hypotheek. Daarvan is het grootste deel reguliere aflossing. Op dit deel hebben we in totaal €1.100 aan extra aflossingen gedaan.
In totaal hebben we op de hypotheek nu €10.000 afgelost. Dat is een mooi mijlpaaltje. De andere €5.000 hebben we afgelost op de aflossingsvrije hypotheek. Dat zijn alleen maar extra aflossingen natuurlijk. In het plaatje hiernaast is nu de gehele onderste rij groengekleurd, oftewel afgelost.

Onze totale hypotheekschuld is met de annuïtaire aflossing nu onder de €196.000 gekomen. Daarmee ligt de hypotheek nog steeds bijna €5.000 boven de WOZ-waarde en staan we dus officieel nog steeds onder water. Mogelijk dat dat per 1 januari anders is, als de WOZ-waarde weer wordt aangepast.

Daarnaast nam werd het potje in de spaarhypotheek ook weer met 210 euro toe. Hiervan is €155 storting en 55 euro rentevergoeding. Daar merken we nu natuurlijk weinig van, maar maandelijks krijgen we steeds weer een beetje meer rentevergoeding in ons depot. Na nu bijna 11 jaar zijn we net het kwart van het eindbedrag voorbij.

Wij verwachten dit jaar geen extra aflossingen op de hypotheek meer te doen. We lossen namelijk over twee weken het laatste gedeelte van de restschuld af.

Verwachten jullie nog een extra aflossing te doen in december?

De hypotheekpagina heb ik trouwens ook weer geupdate.

13 opmerkingen:

 1. Wij hebben dit jaar al 17.000 euro extra afgelost. Vanwege een erfenis gaan we volgende week een nog groter bedrag extra aflossen. In plaats van over zes jaar, zijn we waarschijnlijk over vier jaar hypotheekvrij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooi bedrag nu al en wat een fijn vooruitzicht om over 4 jaar al hypotheekvrij te zijn

   Verwijderen
  2. Het was een hele investering, maar het rendement is ook hoog. Mijn man rekende uit dat dit ons bijna 11.000 euro scheelt aan rente. We hebben nauwelijks rente aftrek meer vanwege het huurwaardeforfait.

   Verwijderen
  3. Het is zeker een investering dat extra aflossen, maar het levert ook heel veel op zoals jij laat zien..

   Verwijderen
 2. Mooie cijfers weer! Ik ga geen extra aflossing meer doen in dec. We hebben al 7000 Euro extra afgelost dit jaar, ruim 3000 meer dan verwacht. Dus nu weer even sparen. We willen hard sparen voor het potje 'keuken/auto'. Volgend jaar gaan we wel weer aflossen, maar hoeveel is nog niet duidelijk.
  Maarja, het geld kriebelt wel op de rekening...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel. Ik begrijp je helemaal. Maar een goed gevuld potje voor auto/keuken is ook heel verstandig..

   Verwijderen
  2. Ja helaas wel ;)
   Hebben jullie eigenlijk een soort lange termijndoel met je hypotheek. Is het 'boven water komen' of 'in x jaar de hypotheek afgelost' of ?

   Verwijderen
 3. Mooie aflos mijlpaal. Goed gedaan! Straks weer een mijpaal als de restschuld weg is. Op naar de volgende extra aflossing.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankje. En zeker komt er alweer snel een mooie mijlpaal aan..

   Verwijderen
 4. Nog een klein stapje en jullie komen boven water! Mooi om te zien hoever jullie al zijn met aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik los in januari weer het maximale extra af, 10%. Nog 5 jaar te gaan. Ik weet niet hoe het nu zit met eigen woning forfeit. Even aan de belasting meneer vragen in 2017. M

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh fijn, ook bij jou is het einde al in zicht....

   Verwijderen