donderdag 15 december 2016

Financieel afwijkende maanden

December en januari zijn bij ons altijd wat afwijkende maanden ten opzichte van de rest van het jaar. Sommige rekeningen komen in deze maanden niet en voor andere zaken moet er in deze maanden gelijk voor het hele jaar afgerekend worden.

Wat dat laatste betreft komen de laatste dagen wat rekeningen binnen via de post. Zo werd vandaag bijvoorbeeld de factuur van het servicecontract voor de CV-ketel gebracht. Dat is net wat minder dan €100. Ook verwacht ik elk ogenblik de contributie van de ANWB (ca. €125) te mogen betalen en eerder schreef ik al dat we dit jaar (voor M) de zorgverzekering (€1.066) in 1x betalen. Er zullen er vast nog meer volgen...

Aan de andere kant hoeven we deze twee maanden geen gemeentelijke lasten te betalen en ook het Waterschap komt deze maand niet met een afschrijving. Beid worden bij ons in 10 periodes afgeschreven.

Het is daarom zaak om deze maanden nog wat beter dan normaal het saldo op de betaalrekening in de gaten te houden, zodat te allen tijde alles kan worden afgeschreven.

Hebben jullie dat ook? Dat deze maand financieel er heel anders uitziet?

6 opmerkingen:

 1. Ook bij ons geen gemeentelijke belastingen in december, januari en februari, maar verder niets bijzonders. Waterschap kunnen we maar op 2 manieren betalen: de helft in mei en de andere helft in juli, of alles in juli.
  Zorgverzekering levert nu nog maar 1% korting op bij betaling voor een heel jaar in 1 keer, dus dat doen we gewoon elke maand. Ook het verzekeringenpakket is 1 groot bedrag, te betalen in juni. Wij reserveren niet elke maand een bedrag voor waterschap en verzekeringspakket want beide moeten betaald worden na ontvangst van het vakantiegeld, komt goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat extra inkomen van man voor 13e maand, en verder wat extra uitgaves voor goede doelen. Verder is deze maand normaal. Wij betalen waterschap en gemeente altijd in 1x. In februari en juni komen die rekeningen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh mooi. Ik denk dat wij dat in de toekomst ook gaan doen. Dit jaar houden we het bij de zorgverzekering, en dan volgend jaar in 1x.
   Of misschien wel in februari wie weet.

   Verwijderen
 3. Deze maanden zijn inderdaad behoorlijk anders dan de andere. Zorgverzekering, gewone verzekering waterschappen en ga zo maar door. Voor mij zijn ze dit jaar extra duur, omdat ik rondom mijn verhuizing nogal wat nieuwe dingen moet kopen. Maargoed, daar hebben we voor gespaard :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Door JB systeem is elke maand hetzelfde qua financiële systematiek.

  BeantwoordenVerwijderen