donderdag 22 december 2016

Aandelen verhuisd

Een kleine twee weken geleden schreef ik al een blogpost over de mogelijkheden bij het uitkeren van dividend. Ik had het toen over het dilemma of ik een deel van mijn aandelen, Shell in dit geval, zou moeten verhuizen naar onze huisbank.

Eén reageerder "Mark" schreef in de reacties dat hij eigenlijk precies hetzelfde had gedaan. En gaf ook nog tips voor andere Nederlands aandelen die aan het uitkeren van dividend in aandelen doen.

En zo hebben wij het dus ook gedaan afgelopen maandag. We hebben een order opgegeven om de 60 aandelen Shell voor €26,00 te verkopen (gemiddelde aankoopprijs was €23,19). We hebben het geld toen teruggeboekt naar onze huisbank en daarna een order opgegeven om 70 aandelen Shell terug te kopen voor ook €26,00.

We hebben 10 aandelen extra gekocht om er iets meer zeker van te zijn dat we het volgende kwartaal ook daadwerkelijk voldoende dividend ontvangen om in een aandeel te kunnen laten uitkeren. De laatste dividendbetaling was €26,48 en met het aandeel op iets boven de 26 euro nu, werd dat wel wat krap. De 10 extra aandelen leveren ongeveer 4 euro per kwartaal extra op, dus bij een stijging van de koers van minder dan 4 euro zouden we genoeg moeten hebben.


6 opmerkingen:

 1. Is dat gewijzigd? Vroeger verhuisden beleggingsbanken de aandelen gratis voor je. Wel zo makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de ontvangende bank doet het wel gratis, allen degiro rekent 100 euro per regel zoals dat zo mooi heet. En dat vind ik het niet waard..

   Verwijderen
 2. Welke thuisbank is dat? Als je eenmalig een inleg doet en dat een aantal jaar laat renderen, ben je met waarschijnlijk goedkoper uit. Zodra je echter iets wilt bij/verkopen, ben je gelijk flink duurder uit dan bij DeGiro. Met 70 aandelen RDSA mag de koers dus niet boven de €30,1 komen, anders heb je net niet 1 aandeel (dus cash dividend) en toch dure aankoopkosten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, maar na elke dividenduitkering wordt dat bedrag voor de koers steeds wat hoger, omdat je de volgende keer het dividend van 1 aandeel meer hebt. En ik verwacht niet dat bij de eerstvolgende uitkering de koers al boven die 30 euro uitkomt.
   Daarnaast het is De Bank.. :)

   Verwijderen
 3. Volgens mij gaat Shell het scrip dividend programma vanaf 2017 stopzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb daar niets over gelezen of gehoord, maar dat zou wel vervelend zijn als dat zo is...

   Verwijderen