woensdag 23 november 2016

Vrouwen betalen 30% meer...

..... voor hetzelfde product. Tenminste, als het om verzorgingsproducten gaat. Dat valt te lezen in dit artikel over een vergelijkend onderzoek dat gedaan is naar prijsverschillen tussen mannen- en vrouwenproducten.

Vrouwen betalen dus een heel stuk meer dan mannen voor nagenoeg dezelfde producten. Denk daarbij aan douchegel, shampoo, scheermesjes en luchtjes. En hoe luxer het merk, hoe groter de procentuele verschillen.

Zo werd er in het artikel een douchegel van Viktor & Rolf aangehaald waarbij de mannenvariant €30,50 kost (wat een belachelijk hoog bedrag voor een douchegel trouwens) en de damesvariant €51. Een verschil van maar liefst 67%.

In Engeland kosten roze wegwerpscheermesjes 37% meer dan dezelfde blauwe wegwerpscheermesjes.

Dat spullen voor vrouwen duurder zijn begint al van jongs af aan. Meidenspeelgoed blijkt ook 7% duurder te zijn dan jongensspeelgoed.
Van de producten die gekozen zijn betalen mannen alleen meer voor zakelijke kleding.

De prijzen worden, volgens het artikel, door fabrikanten meestal op gevoel gemaakt. Maar blijkbaar zijn vrouwen bereid om hoger bedragen te betalen dan mannen.

Dus dames die willen consuminderen: Koop herenproducten.... Dat scheelt zo 30% aan uitgaven...

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog nooit echt op gelet heb, maar deze enorme prijsverschillen zijn mij nooit opgevallen, jullie wel?


6 opmerkingen:

 1. Het was mij al langer op gevallen

  Ik vind de meeste vrouwenkleding van slechtere kwaliteit dan mannenkleding. In hetzelfde bericht stond dat mannen minder kleding kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Dit had ik inderdaad niet verwacht. Ik had het eerder iets anders verwacht. De wat luxere vrouwenproducten die wat duurder zouden zijn. Juist omdat het vaak om geschenken gaat en de man zijn portemonnee wel trekt. Maar dat is dus niet het geval.
  Wij mannen betalen dan inderdaad wel meer voor zakelijke kleding, maar wij hebben er weer minder van nodig, waardoor het uiteindelijk wel weer mee zal vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Andersom zijn er ook producten die voor mannen juist weer duurder zijn. Dus in die zin is het uiteindelijk keurig eerlijk verdeeld.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een slimme truc van de fabrikanten zeg! Het was me bij scheerschuim en zo al eens opgevallen. Bij andere producten heb ik er nooit naar gekeken. Ik ga er eens op letten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat me wel altijd opvalt is dat er voor meisjes en vrouwen veel meer keuze is aan kleding in winkels. Vooral in de uitverkoop valt me dit op. een half rek met jongenskleding en 5 rekken met meisjeskleding.
  Meer keuze in kleding betekent meestal ook meer keuze in diverse prijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. sta er niet zo bij stil eigenlijk.. maar koop bijna alles dan ook bij de kruidvat of dirk in de aanbieding ;) dan valt t helemaal niet op..

  BeantwoordenVerwijderen