Doorgaan naar hoofdcontent

Beleggingsupdate november

Het is een drukke maand geweest op het beleggingsfront. We legden geld in in onze beide beleggingsfondsen, in totaal 100 euro. Daarnaast investeerden we maar liefst in 3 bedrijven. Op 9 november kochten we 8 aandelen Unilever voor in totaal €300. Op dezelfde dag kochten we ook 4 aandelen van Target, een Amerikaanse winkelketen. Deze aankoop kostte ons €245. Als je meer wilt lezen over deze aankopen dan kan dat hier.

Een week later, op 16 november dus, verkochten we onze aandelen Target alweer. De koers was zo explosief gestegen dat we dat niet konden laten schieten, ook al gaat dat eigenlijk tegen onze beleggingsstrategie van kopen en houden in. De verkoop leverde ons bijna €290 op, een winst van bijna 45 euro in een week tijd. Wil je meer lezen over deze verkoop dan kan dat hier
Tussen aankoop en verkoop ging het aandeel ook nog ex-dividend, wat betekent dat we, ondanks dat we de aandelen intussen alweer verkocht hebben, recht hebben op dividenduitkering. Daarom krijgen wij in december nog zo'n 2 euro dividend voor de 4 aandelen Target.

Van het geld dat weer vrijkwam van de verkoop van de aandelen Target hebben we extra (9) aandelen Coca-Cola gekocht voor €347. Met deze aankoop nemen onze jaarlijkse dividendinkomsten toe met ruim 10 euro na aftrek van dividendbelasting. In totaal is onze geschatte jaarlijkse dividendinkomen hierdoor toegenomen tot ruim 280 euro bruto of 240 euro netto bij de huidige wisselkoersen.

Verder hebben deze maand uit drie bronnen dividend ontvangen:
 • Omega Healthcare Investors: 9,69
 • Whitestone REIT: €3,76
 • High Dividend Beleggingsfonds: €2,31.
Dit zijn allemaal netto bedragen. In totaal ontvingen we in november dus €15,76 netto aan dividend. Hiermee hebben we dit jaar €70,33 aan dividend mogen ontvangen. We hopen volgende maand over de 100 euro aan dividendinkomsten heen te gaan.

Voor deze maand verwachten we verder geen passieve inkomsten meer. Hebben jullie deze maand nog extra inkomsten mogen ontvangen?
Zo veel dividend krijgen we nog niet, maar dat is wel het doel :)

Reacties

 1. Mijn passive inkomen is op dit moment enkel uit crowdfunding. Dat komt uit op dagelijks een paar euro, maar dan heb ik ook iets meer geïnvesteerd dan jullie. Ik ben benieuwd wat nu de dividendopbrengsten per jaar zijn (in een percentage...) Ik denk dat dat het vergelijken iets eenvoudiger maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een mooi onderwerp voor een volgend blog. We hebben nu bijna €5.000 geïnvesteerrd, dus dan is €240 netto net iets minder dan 5%..
   Maar ik zal het eens verder uitwerken..

   Verwijderen
  2. Dat is een mooi resultaat! Ik ben erg benieuwd naar de uitwerking en ga jullie zeker volgen!

   Verwijderen
 2. Jullie zijn er serieus mee bezig en het is mooi om te zien/lezen hoe het zich ontwikkeld. Het bijzondere is dat ik beleggen maar een spannend onderwerp blijf vinden om er zelf iets mee te doen. En dat terwijl ik al in diverse crowdfundingprojecten heb geïnvesteerd. Zo niet nog risicovoller... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook nog best spannend hoor. Ik kijk nog elke dag, ook al zijn we niets van plan.
   En ik heb juist een beetje angst voor crowdfunding... :)

   Verwijderen
  2. Even reclame maken voor mijn blog morgen (A). Daarin leg ik juist uit hoe ik met de risico's van crowdfunding omga, hoe ik er nu voor sta en hoe ik verder wil met crowdfunding.

   Verwijderen
 3. Altijd leuk als je over de 100 euro kunt gaan. Volgens mijn berekeningen is dat voor ons pas in mei 2017. Maar alle kleine beetjes helpen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.