woensdag 26 oktober 2016

Onderhoud aan de auto

In september schreef ik al dat onze auto door de APK was gekomen. Wel waren er 2 aandachtspunten die bijna vervangen moesten worden. De voorbanden en de remblokken voor.

Dat zijn beide toch wel belangrijke zaken voor de veiligheid op de weg. En zeker nu het herfstweer echt is begonnen.
Voor gisteren hadden we daarom een afspraak bij de garage gemaakt vlak bij het werk van M. Hij bracht de auto weg, liep verder naar werk en ging de auto in de lunchpauze weer ophalen.

We hadden besloten om de banden achter niet gelijk te laten vervangen om de kosten nog een beetje te kunnen spreiden.

In een post in september schatte ik de kosten voor remblokken en 4 nieuwe banden in op €600. Dat vond een aantal lezers aan de dure kant. Voor 2 banden en 2 remblokken waren we nu bijna €400 kwijt, dus dat ligt in lijn met de schatting van toen.

De banden zelf kostten net geen €100 per stuk, maar dan komt er nog van alles bij: een ventiel, balanceren, uitlijnen, oude banden afvoeren... En dan nog de remblokken...

Maar goed, we kunnen nu weer veilig en met een gerust hard de weg op, en dat is ook wel wat waard...


9 opmerkingen:

 1. Een veilige auto geeft je ook veel vrijheid, dus dan is het geld het zeker waard. Bij ons is het arbeidsloon altijd hetgeen de prijs bij de garage omhoog brengt, maar ja, bij die lui moet ook brood op de plank komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een veilige auto geeft je ook veel vrijheid, dus dan is het geld het zeker waard. Bij ons is het arbeidsloon altijd hetgeen de prijs bij de garage omhoog brengt, maar ja, bij die lui moet ook brood op de plank komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Banden kun je zelf zo duur maken als je wilt, en achter ook slecht? Voorwiel slip is wel te corrigeren maar achter !!!

  Weten veel mensen niet maar de achterste banden zijn het belangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee achter waren ze nog heel goed zeiden ze. Dus die komen in het voorjaar aan de beurt...

   Verwijderen
 4. Wij hebben vorig jaar ook onze achterbanden vervangen, en dat was inderdaad ook rond de 100 euro per band. Het kon wel goedkoper, maar ik vind veiligheid toch net wat belangrijker dan goedkoop, net als jij. Onze garage adviseerde deze, dus ik heb ook niet veel verder gezocht. We gaan naar een garage hier om de hoek, ik gun die jongens ook hun brood.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prijs van de band zegt niks over de veiligheid zijn genoeg mensen die doordat ze te weinig rijden 10 jaar met set banden doen en dat is ook niet veilig, en zelfde geld voor banden die 50 euro kosten kunnen veiliger zijn dan banden van over de 100 euro. Bv mijn goedkope bandjes zijn de hele winter veiliger dan wie dan ook op winterbanden rijd :)

   Verwijderen
 5. Ik heb deze maand toevallig 4 nieuwe winterbanden van Continental gekocht. Totaal 208 Euro + 20 Euro montage en balanceren. Kan allemaal dus een stuk goedkoper. Je moet hiervoor echter wel ingangen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ga je naar de dealer voor onderhoud of ken je iemand die een brug heeft en zelf thuis klust? Dat zijn al twee variabelen die in kosten aanzienlijk kunnen schelen. Zolang het maar goed gebeurt, plus je kunt het kostenplaatje kwijt, dan geen problemen toch? En het kan indd altijd goedkoper, maar soms is goedkoop ook duurkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ken niemand. Soms gaan we naar de dealer, want die zit naast mijn kantoor en mis ik hem niet. En soms naar een algemene garare, maar dat scheelt niet zo heel veel aan kosten is mijn ervaring.

   Verwijderen