Doorgaan naar hoofdcontent

Passief inkomen september

September is nog niet voorbij, maar voor het passief inkomen zit het er al op.

Dit was een goede maand voor wat betreft passief inkomen. Ten eerste ontvingen we ruim €14 aan dividend. Dat is het meest tot nu toe. Hiervan is de dividendbelasting al ingehouden, dus dit zijn netto bedragen.

Daarnaast hebben we 5.000 clix ingewisseld bij Euroclix. Dat brengt 70 euro in het laatje. Hierdoor komt ons saldo weer op bijna 0, dus het zal nu weer even duren voordat we weer opnieuw wat kunnen inwisselen.

Als laatste hebben we ook de eerste uitbetaling van Recylcix gehad. Dat leverde €20 op.

Zo hebben we deze maand 104 euro aan passieve inkomsten ontvangen, een primeur. En dan reken ik de (luttele) bedragen op de spaarrente nog niet mee. En de bijna 60 euro rente per maand die we op het saldo van de spaarhypotheek heb ik ook nog niet meegerekend.

Al met al een mooie mijlpaal voor onze passieve inkomsten.

Komende maande zullen we niet zulke hoge inkomsten hebben, aangezien we eerst weer driftig mogen sparen bij Euroclix.

Hebben jullie ook wel eens passieve inkomsten?

Reacties

 1. Mooi dat jullie hier zo bewust mee bezig zijn! Ik vind passief inkomen een fascinerend concept. Van de ene kant is het heel aantrekkelijk, aan de andere kant heb ik het idee dat het niet snel verder komt dan een kleine aanvulling op het inkomen.

  Ik heb me er nooit echt in verdiept, maar is Euroclix passief inkomen? Ik dacht dat je je helemaal een ongeluk zat te klikken op links en mails en zo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar heb je gelijk in, dat je moet er wel wat voor invullen, maar ik vind het toch ook geen actie inkomen..

   Verwijderen
 2. Zelf reken ik Euroclix niet als passieve inkomstenbron. Omdat je er toch wel wat voor moet doen; actief klikken.
  Inkomsten uit beleggingen, spaarrekeningen of verhuur van zaken/panden, royalty's etc zou ik zelf als passief zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je vermogensbelasting betaalt (met andere woorden, als je meer dan 25.000 euro vermogen hebt), dan mag je daar straks de al betaalde dividendbelasting vanaf trekken. Als het goed is, krijg je begin volgend jaar een overzicht van hoeveel dividendbelasting je betaald hebt in 2016.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. we betalen nog geen vermogensbelasting, dus die aftrek heb ik dan niet..

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…

Hypotheekproblemen 50-plussers?

In het AD stond vanmorgen artikel over de mogelijke gevaren voor 50-plussers met een aflossingsvrije hypotheek. Wanneer hun hypotheek afloopt is het nog maar de vraag of ze weer een nieuwe hypotheek kunnen krijgen.

Meestal hebben deze 50-plussers wel een behoorlijke overwaarde op hun woning, maar als aan het einde van de lopende hypotheek niet het openstaande bedrag terugbetalen, en ze een nieuwe hypotheek willen afsluiten, wordt er niet zo zeer naar die overwaarde gekeken, maar naar het inkomen. En ook naar het inkomen na pensionering. En daar zit vaak de crux. Het uitgekeerde pensioen is vaak lager dan het inkomen uit werk was.

De meeste mensen met een aflossingsvrije hypotheek denken dat ze eenvoudig een nieuwe hypotheek zullen krijgen na afloop van de huidige. Dat blijkt dus niet zo eenvoudig te zijn. De Nederlandsche Bank schatte eerder al dat zo'n 200.000 50-plussers na afloop van de hypotheek in de problemen zouden komen.

Dit is de zoveelste waarschuwing aan mensen met ee…