Doorgaan naar hoofdcontent

Ongeplande extra kosten komen in drieën

Met dit blog op de laatste dag van de maand halen we een mooie mijlpaal. Het is ons in de maand september gelukt om elke dag een blog te plaatsen. Dat kostte best wat moeite. Er zijn dagen dat de blog zo uit het toetsenbord stroomt, maar ook dagen met weinig inspiratie. En dan is het een stuk lastiger om ook wat te schrijven.

Voor vandaag echter geen probleem voor inspiratie. De afgelopen week gingen er bij ons in huis wat dingen kapot. Ten eerste is ons espresso-apparaat het aan het begeven. Steeds vaker zien we na het koffie zetten dat er een plas water ligt onder het apparaat. We hebben de oorzaak nog niet kunnen achterhalen, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat het helemaal gedaan is met dit toch wel erg geliefde apparaat.
Een espresso-apparaat is  natuurlijk geen eerste levensbehoefte, maar met vooral de koffieconsumptie van M komt het er wel dicht in de buurt. Een korte zoektocht voor vervanging geeft een prijskaartje van minimaal €275.

Daarnaast zaten wij eergisternacht opeens rechtop in ons bed. We hoorden een harde knal en daarna alsof er steentjes van het dak af gleden. Na een korte zoektocht door huis bleek het niets met het dak te maken hebben gehad, maar was één van de panelen van onze douchcabine gesprongen. De hele badkamer lag vol glas.
We hebben gelijk de verzekering ingeschakeld en die stuurden dezelfde dag nog een aannemer langs om de schade op te nemen en een noodvoorziening (plastic folie) aan te leggen zodat we weer van de douche gebruik konden maken zonder dat de hele badkamer drijfnat wordt.
Volgens de verzekering valt dit onder onze glasverzekering en wordt de schade geheel vergoed. De aannemer heeft trouwens geadviseerd om een heel nieuwe douchecabine te plaatsen, aangezien de schermen niet los verkrijgbaar schijnen te zijn.

Als laatste moest onze auto voor de eerste keer naar de APK. En alhoewel hij goedgekeurd is, kregen we wel de tip mee om op korte termijn de (voor)banden te vervangen en de remblokken voor. Ik heb even zitten googlen en dat gaat zo'n €600 kosten. We maken best veel kilometers met de auto, dus op die veiligheid willen we niet beknibbelen. We hadden gehoopt deze winter nog met de huidige banden te kunnen doen (want all weatherbanden) en dan in het voorjaar nieuwe zomerbanden te kunnen kopen, maar dat zit er dus niet in.

Je zult altijd zien dat dit soort dingen precies de kop op steken als je al veel geld aan het uitgeven bent geweest. Maar goed daar hebben we de buffer voor, ook al begint die nu wel wat leger te raken.

Morgen gaan we namelijk ook het laatste meubelstuk kopen van onze herinrichting. De salontafel. Er is dan bij de winkel waar we hem willen kopen 25% korting op alle meubelen. Dat kunnen we niet laten schieten dan natuurlijk. Dan is het alleen nog wachten op de bank die woensdag geleverd gaat worden en is onze herinrichting gereed.

Reacties

  1. Voorbanden en set remblokken 600 euro dat is dure garage of je rijd minimaal auto uit D-segment.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. klinkt mij ook wat duur in de oren, zeker alleen voorbanden zou mee moeten vallen.. of ben je erg merkvast?

      Mom4life (www.life4mama.blogspot.nl)

      Verwijderen
    2. klopt, misschien heb ik het niet goed opgeschreven. De voorbanden zijn aan vervanging toe, maar als ik het doe wil ik alle 4 de banden laten vervangen.
      Dan heb ik gewoon 4 zomerbanden ipv 2 zomer en 2 all weather..

      Verwijderen
    3. Ik heb 40.000 km met een combi van zomer en all-weather banden gereden en dat gaat prima hoor! Zou die banden gewoon oprijden. Eventueel die omwisselen, dan rij je die eerst op.

      Verwijderen
  2. voorbanden ruilen met achterbanden en je kunt er weer even tegenaan. Ik rijd (altijd) op 4 all-weather banden.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....