zaterdag 13 augustus 2016

Dividenduitkeringen

Intussen zijn we al een aantal maanden aan het beleggen en hebben we een kleine portefeuille opbouwd. We hebben nu geïnvesteerd in 2 beleggingsfondsen en in aandelen van zes verschillende bedrijven.

We beleggen eigenlijk niet zozeer voor de koerswinst, ook al hebben we al best eens wat verkocht wanneer de koers in korte tijd meer dan 10% was gestegen, maar om een passieve inkomstenstroom op gang te brengen.
Daarom beleggen we in voornamelijk aandelen die een behoorlijk dividend uitkeren en het liefst ook elk jaar hun dividend laten groeien met minstens de inflatie. We schreven al eerder over ontvangen dividend.

In onze portefeuille hebben we, op 2 na, allemaal aandelen die elk kwartaal dividend uitkeren, aandelen van één bedrijf keert maar 2x per jaar dividend uit, maar ook één bedrijf dat maandelijks dividend uitkeert. Van dat laatste bedrijf hebben we nog geen dividend ontvangen omdat we de aandelen pas sinds deze week bezitten.

Op deze manier proberen we een zo constant mogelijke passieve inkomstenbron te creëren.

Op dit moment hebben we dit jaar zo'n 30 euro aan dividend ontvangen. Per maand ziet dat er als volgt uit:

Ons idee is dat we het verkregen dividend weer opnieuw investeren. Met de nog bescheiden bedragen die dat nu nog zijn kan dat niet elke keer, maar we sparen nu het dividend op een spaarrekening om het dan later in 1x te kunnen herbeleggen.
Zo hopen we langzaam maar zeker steeds hogere passieve inkomsten te genereren zodat dat uiteindelijk genoeg is om van te kunnen leven  of in ieder geval minder afhankelijk van werk te worden. Ook al is dat nog vele, vele jaren weg in het tempo zoals dat nu gaat.

Proberen jullie ook een passief inkomen op te bouwen en zo ja, hoe doen jullie dat?

7 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen dat jullie ook bezig zijn met het investeren in dividend aandelen. Als ik een tip mag geven, pas wel op met de Amerikaanse dividend aandelen en vooral de REITS. Die hebben mooie dividenden, maar de koersen van die aandelen kunnen ook behoorlijk schommelen en dan de winst van je ontvangen dividenden teniet doen. Dus blijf goed kijken waar je in investeert en raak niet verblind door hoge dividend percentages.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ik kijk vooral naar of dividend structureel groeit. Koersschommelingen zullen er altijd zijn, maar zolang je het niet wilt verkopen maakt dat niet heel veel uit, zolang ze maar het dividend verhogen.

   Verwijderen
 2. ja, ik heb ook een passief inkomen en dat keert uit. Het is een heel gek gevoel, dat ik geld opzij leg van zelf eerder gespaard geld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij doen al jaren aan het opbouwen van een passief inkomen via dividend aandelen
  Gemiddeld ontvangen wij nu per maand al 350 euro aan dividend.
  DIvidend Herbeleggen en bijkopen dat is alles wat je hoeft te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit vind ik een heel goed idee, daar moet ik me ook eens in verdiepen.

  BeantwoordenVerwijderen