Doorgaan naar hoofdcontent

Restjesdag

Zaterdag was het bij ons restjesdag. Niet dat we nog veel eten in bakjes in de vriezer hadden liggen, maar met het hout dat we nog van de schuur over hadden. Omdat we uiteindelijk geen houten vloer in onze nieuw gebouwde schuur hebben gelegd, maar de oude tuintegels daarvoor gebruikt hebben, hadden we ongeveer 4 m2 aan vloerplanken over. Ook hadden we nog wat balken over van het frame van de schuur.

We hadden dat natuurlijk naar de stort kunnen brengen, opstoken in de vuurkorf of op marktplaats kunnen proberen te verkopen, maar wij dachten dat we nog wel wat leuks ervan konden maken voor onze dochter.
Dus heeft M zaterdagochtend een klein ontwerpje gemaakt voor een speelhuisje. En hebben we die dus in de middag samen gebouwd onder goedkeurend oog van onze dochter.

Nadat het huisje klaar was en we wat van haar spulletjes erin hadden gezet was zo dolgelukkig. Alhoewel het wel een beetje spannend was om zelf naar binnen te gaan.

Maar glunderend zei ze: "Huis mooi!!"  en dat was daarna de zin van de dag......




Reacties

  1. Oh, wat mooi! En gezellig.
    Ik wou dat ik zou handig was ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Fijn zo'n handige Harry in de buurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Schattig geworden! Hoe oud is je dochter?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat geweldig. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met een eigen huis.... Gelukkig hoeft je dochter zich geen zorgen te maken over hypotheekaflossingen;-)

    N.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Superleuk idee! Veel speelplezier.
    Fijne dag, groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk geworden :-)
    Ook hier restjes opmaken. Manlief heeft planken in onze linnenkast gemaakt van planken die we al hadden. Manlief vond ze iets te klein, maar er past nog best veel op en zo kun je er makkelijker bij. En drie centimeter naar voor geplaatst, scheelt ook weer. Er hoefde alleen wat ijzeren 'hoekjes' gekocht te worden, dus voor drie euro waren we klaar :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dankjewel, en wat handig die bijna-gratis extra planken...

      Verwijderen
  7. Wat is dat huisje leuk geworden zeg!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....