Doorgaan naar hoofdcontent

Online verdiensten

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb over onze online verdiensten. Die gaan best aardig.

Euroclix
Het saldo bij Euroclix loopt gestaag op. Intussen hebben we alweer zo'n €3.500 clixs bij elkaar gespaard. De afgelopen periode hebben via een link van Euroclix spullen bij bijvoorbeeld bol.com gekocht die extra clix opleverden en veel aan enquêtes meegedaan.
Ook heeft M de Euroclix creditcard aangevraagd, waarbij je voor elke bestede €10 2 clix krijgt. De eerste maand leverde dit 122 clix op.
In het begin van het jaar hebben we 2000 clix verzilverd, dat gaan we nu niet doen. Het idee is door te sparen tot de meest gunstige omwisselkoers.

Qassa
Met Qassa zijn we eigenlijk gestopt. Om zowel alle enquêtes van Qassa als Euroclix bij te houden ging wel erg veel tijd kosten. Wellicht dat we het nog een keertje oppakken om tot een betalingsbedrag te komen, maar dan houdt het echt op.

Recyclix
Met recyclix gaan de verdiensten erg goed. Via een referral is er €6 binnen gekomen, en ook de eigen verdiensten zijn aan het oplopen. Op dit moment hebben we zelf ca. € 14 verdiend. Dit hebben we echter geherinvesteerd. In totaal zouden we dus genoeg hebben om onze eerste uitbetaling te laten doen (minimum van €20), maar dat doen we nog niet. We hebben zelf ook €20 geïnvesteerd hierin en meer zullen we ook niet doen.

Adsense
De verdiensten aan de advertenties op de blog nemen elke maand een klein beetje toe. Ook de pageviews van de blog lopen langzaam op, dat zal er wel mee te maken hebben. Volgens de voorwaarden mag je geen bedragen noemen, maar we zijn nog niet in de buurt van het minimum voor een uitbetaling,

Reacties

 1. Verdient leuk die euroclix.. Maar het lijkt mij zoveel werk en ongewenste reclame en telefoontjes opleveren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog nooit telefoontjes gehad. En ik heb een apart mailadres ervoor dus het vervuilt mijn eigen inbox niet..

   Verwijderen
 2. Met Qassa was ik ook helemaal klaar! Ze hebben op een gegeven moment de hoeveelheid geld die je voor punten krijgt verlaagd! Eerst kreeg je per 1.000.000 punten €12,50 en dat verlaagden ze doodleuk naar 10 euro.
  Dan houdt het voor mij op.

  Het lijkt me dat je 3500 clix gespaard hebt. Want als je voor €3500 aan clix gespaard hebt, dan heb je bijna 206.000 clix verzameld en dat lijkt me nogal stug, zeker omdat je begin dit jaar 2000 clix ingewisseld hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat Recyclix goed loopt. Hier zitten we nu ieder op 140 euro per 5 weken. Ik heb mijn eigen inleg er op een dikke 500 euro na weer uit en daarna is het allemaal pure winst.

  Mocht je qua belegging nog op zoek zijn naar een leuke met hoog rendement, mail mij dan even. Dan geef ik door wat ik momenteel aan het testen ben. het rijke wijf apestaartje gmail punt com

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over.

We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast.
Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen.

Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen:

Laten de hypotheekvoorwaarden het toe?Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg?Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkorting toe. Er staat oo…