Doorgaan naar hoofdcontent

Mijlpaal: €10.000 extra afgelost...

dit jaar.

Volgende week wordt de reguliere annuïtaire aflossing op onze restschuld weer afgeschreven van de rekening. Dan doen we ook weer onze maandelijkse extra aflossing van €350.
Met deze aflossing bereiken we een bijzondere mijlpaal. We hebben dan dit jaar €10.000 extra afgelost op de hypotheek en restschuld samen. Voor een overzicht kun je op de aflossingenpagina een kijkje nemen. 

Hoe zijn deze aflossingen dan verdeeld? We hebben dit jaar tot nu toe €2.600 extra afgelost op de hypotheek, waarvan €2.500 op het aflossingsvrije deel en €100 op het annuïteitendeel. 
De rest van de aflossingen zijn gedaan op de restschuld. Dat begon in mei met een hele grote aflossing van €6.000 gevolgd door een maandelijkse aflossing van €350.

Deze extra aflossingen hebben ons een behoorlijke besparing in de maandlasten gegeven. Onze lasten zijn nu 144 euro lager dan in januari.

De rest van het jaar zullen we maandelijks €350 extra blijven aflossen op de restschuld om dan in januari het laatste deel in 1x terug te betalen. 


Reacties

 1. Heerlijk om weer een mijlpaal te bereiken. Jullie zijn goed op weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!
  Wij hebben hetzelfde bedrag afgelost en hopen voor het einde van het jaat nog een keer dat bedrag te kunnen aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Jullie gaan echt onwijs hard!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie mijlpaal! Gefeliciteerd! Een heerlijk gevoel, wat vanavond een lekker koud biertje bij hoort om het te vieren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gisteren een extra aflossing gedaan. Daarmee zitten we dit jaar op € 18.000.
  Nu even in de rust en sparen. Hopelijk aan het einde van het jaar nog een aflossing van € 10.000 - € 15.000.
  Voelt zo heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Grote uitgave(n)

Een tijdje terug schreef ik tussen neus en lippen door dat we een grote uitgave hadden gedaan. We hebben namelijk een nieuwe (tweedehands) auto gekocht. Daar is een heel denk- en afwegingsproces aan vooraf gegaan.

Zoals trouwe lezers van dit blog misschien wel weten vielen de onderhoudskosten aan onze vorige auto ons behoorlijk tegen. In die paar jaar tijd hebben we enkele duizenden euro's weggebracht naar onze dealer.

De laatste tijd maakte onze auto weer een raar geluid. Alsof er ergens bij een voorwiel wat aanliep. Dat werd steeds wat erger. Dat zou dus kosten met zich meebrengen.

Wel gingen we nog met onze intussen oude auto op vakantie. Daar hadden we ons jaarlijkse spelletje willen we binnenkort een nieuwe vouwwagen kopen of willen we gaan sparen voor een caravan?
Nadat we diverse medekampeerders met caravan zagen die heel makkelijk zich installeerden en weer vertrokken, besloten we (weer) eens een lijstje te maken van de voor- en nadelen van beide opties.

Dit keer viel ui…