vrijdag 17 juni 2016

Eerste transactie bij online broker: lekker goedkoop

Met de dalende koersen op de aandelenmarkten hebben we gisteren voor het eerst via de broker wat aandelen gekocht. We hebben voor een kleine €300 gekocht. Dit konden we doen omdat er met het salaris van M €500 extra werd gestort door een aantal opgespaarde declaraties.

Bij de koop van deze aandelen betaalden we €2,04 aan transactiekosten. Dat is minder dan een procent aan transactiekosten. Bij onze huisbank zouden de transactiekosten voor dezelfde aankoop 10 euro gekost hebben.
Dat hebben we dan maar alvast weer bespaard..

4 opmerkingen:

 1. Je zou info kunnen geven. Er zijn diverse online brokers. Het aantal aandelen, ivm provisie.
  Of je je overige aandelen hebt overgezet van je vorige broker naar de online broker.

  Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je mijn vorige post gelezen had hierover had je kunnen lezen voor welke broker (DeGiro) we gekozen hebben. En voor de transactiekosten rekenen zowel deze broker als mijn huisbank op basis van besteed bedrag, niet op basis van het aantal aandelen. Tenminste voor aandelen op de AEX.

   Verwijderen
  2. Let maar niet op "opnieuw beginnen", zij doet altijd chagerijnig tegen alles en iedereen. Als het haar niet duidelijk is, kan ze het ook gewoon vragen.

   Verwijderen
 2. Klinkt goed!

  Van aandelen heb ik nog niet veel kaas gegeten, maar ik heb wel gelezen dat de koersen afgelopen week alleen maar aan het dalen zijn. Is het niet beter om even te wachten?

  BeantwoordenVerwijderen