dinsdag 7 juni 2016

Alle spaarrentes onder de 1%

De laatste bank die die op een vrij opneembare spaarrekening nog een rente van 1% gaf, Nationale Nederlanden Bank, heeft ook zijn rente naar 0,9% verlaagd. Daarmee is er geen enkele bank meer die, zonder voorwaarden, een rente biedt boven de 1%.

Eén van onze spaarbanken biedt wel tijdelijk nog een rente van 1%. Stort je op je rekening voor 17 juni minimaal €1.000 en laat je dat tot en met 1 september op de rekening staan dan krijg je over dat extra bedrag 0,2% extra rente.

Wij hebben intussen de bevestiging gekregen dat onze storting recht geeft op het rente-extraatje, mits we het laten staan tot 1 september. Ook kunnen we tot 17 juni nog bijstorten.

Welke spaarrente krijgen jullie nog?

5 opmerkingen:

 1. Hahaha... bijna alle onderwerpen waarover jij de afgelopen week schreef, stonden ook op mijn lijstje. Wat dat betreft voelen wij elkaar wel aardig goed aan :-)

  Sinds begin dit jaar staat ons spaargeld bij Argenta, een Belgische bank met een dependance in Nederland. Toen kregen wij 1,2%. Bij andere banken lag het toen al op of net onder de 1%. Hier krijgen wij momenteel 0,9%. Dat scheelt dus niets meer met andere banken, als LeasePlan en MoneYou. Ben wel blij dat wij begin vorig jaar een stel deposito's hebben afgesloten, variërend in looptijd van 1 tot 5 jaar. Op de hoogste krijgen wij 2,4%. Kun je je bijna niet meer voorstellen in deze tijd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. sorry :) ik hoop niet dat ik het gras voor je voeten weg maai.
   Ik zit ook bij alledrie de banken die jij noemt. Buffer op argenta, voor de hypotheekaflossing op Moneyou en op Leaseplanbank staat ff niks op dit moment.

   Verwijderen
  2. Op wiens zijn naam staat die argenta rekening dan?
   Wij krijgen niet zoveel?

   Verwijderen
 2. Ik heb 0,9% bij Zwitserleven maandsparen. Plus nog wat bij ING tegen 0,5%. Daar moet ik nog iets anders voor zoeken met een hogere rente. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb in 2008 een deposito gesloten tegen 5,6%, deze rente is net zo hoog als de hypotheekrente die we op t duurste deel betalen. Aangezien we recht hebben op aftrek een goede keus geweest. Als ie over twee jaar vrijvalt kan er weer 10000 afgelost worden op de hypotheek. Nu lossen we elke jaar de 560 euro rente af.

  BeantwoordenVerwijderen