Doorgaan naar hoofdcontent

Alle spaarrentes onder de 1%

De laatste bank die die op een vrij opneembare spaarrekening nog een rente van 1% gaf, Nationale Nederlanden Bank, heeft ook zijn rente naar 0,9% verlaagd. Daarmee is er geen enkele bank meer die, zonder voorwaarden, een rente biedt boven de 1%.

Eén van onze spaarbanken biedt wel tijdelijk nog een rente van 1%. Stort je op je rekening voor 17 juni minimaal €1.000 en laat je dat tot en met 1 september op de rekening staan dan krijg je over dat extra bedrag 0,2% extra rente.

Wij hebben intussen de bevestiging gekregen dat onze storting recht geeft op het rente-extraatje, mits we het laten staan tot 1 september. Ook kunnen we tot 17 juni nog bijstorten.

Welke spaarrente krijgen jullie nog?

Reacties

 1. Hahaha... bijna alle onderwerpen waarover jij de afgelopen week schreef, stonden ook op mijn lijstje. Wat dat betreft voelen wij elkaar wel aardig goed aan :-)

  Sinds begin dit jaar staat ons spaargeld bij Argenta, een Belgische bank met een dependance in Nederland. Toen kregen wij 1,2%. Bij andere banken lag het toen al op of net onder de 1%. Hier krijgen wij momenteel 0,9%. Dat scheelt dus niets meer met andere banken, als LeasePlan en MoneYou. Ben wel blij dat wij begin vorig jaar een stel deposito's hebben afgesloten, variërend in looptijd van 1 tot 5 jaar. Op de hoogste krijgen wij 2,4%. Kun je je bijna niet meer voorstellen in deze tijd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. sorry :) ik hoop niet dat ik het gras voor je voeten weg maai.
   Ik zit ook bij alledrie de banken die jij noemt. Buffer op argenta, voor de hypotheekaflossing op Moneyou en op Leaseplanbank staat ff niks op dit moment.

   Verwijderen
  2. Op wiens zijn naam staat die argenta rekening dan?
   Wij krijgen niet zoveel?

   Verwijderen
 2. Ik heb 0,9% bij Zwitserleven maandsparen. Plus nog wat bij ING tegen 0,5%. Daar moet ik nog iets anders voor zoeken met een hogere rente. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb in 2008 een deposito gesloten tegen 5,6%, deze rente is net zo hoog als de hypotheekrente die we op t duurste deel betalen. Aangezien we recht hebben op aftrek een goede keus geweest. Als ie over twee jaar vrijvalt kan er weer 10000 afgelost worden op de hypotheek. Nu lossen we elke jaar de 560 euro rente af.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.