dinsdag 10 mei 2016

Van alles en nog wat

Het was afgelopen weekend heerlijk weer om in de zon te zitten. Om echt hard in de tuin te werken was het voor mij net te warm.
Volgend weekend gaan we beginnen met de tuin ophogen. Zand is besteld, een afvalcontainer voor oude tegels ook.

Dit weekend zijn we begonnen met de voorbereidingen in de tuin zelf. Verwijderen van onze "natuurtuin" (onkruid dus) maar vooral het uitgraven van diverse stronken van oude struiken en bomen. En dat was pittig in 25 graden.

Wel hebben we het weekend heerlijk afgesloten met de eerste BBQ van het seizoen, heerlijk en ontspannend om zo de werkweek weer te beginnen.

Ook heeft M dit weekend voor het eerst geprobeerd de weekboodschappen op de fiets te doen. En we moeten zeggen, dat is zeer goed bevallen. V was eerst nogal sceptisch (dat past nooit in de fietstassen), maar uiteindelijk hadden we nog ruimte over. 
Ook de afstand naar de supermarkt is geen probleem, nog geen 5 kilometer. 

Dit weekend was er ook één van een leuke consuminderanekdote. Onze dochter kreeg een paar laarsjes. Nu lijkt daar niet zo heel veel bijzonders aan, ware het niet dat de laarsjes nog van M zijn geweest. De laarsjes zijn door de hele familie gegaan, van M naar jongere broer en vervolgens naar 2 neefjes. Daarna zijn ze lang niet gebruikt, totdat de volgende generatie geboren werd. Sindsdien hebben diverse achternichtjes en een achterneefje op deze laarsjes gelopen. En dan nu onze dochter. Zo zijn de laarsjes nu 36 jaar in de familie en nog steeds zien ze er tiptop uit.
En onze dochter is nu de 8e eigenaar.

Hebben jullie ook van die spullen die de hele familie doorgaan?

2 opmerkingen:

  1. Leuk zeg die laarsjes die zo doorgaan in de familie. Ik heb nog wat familie spullen maar heb niet voor alles een goede familiebestemming en zelf geen kinderen om door te geven.

    Voor ons was het vrijdag 1e x bbq dit jaar. lekker weer buiten leven en genieten van de tuin.

    BeantwoordenVerwijderen