woensdag 18 mei 2016

Tuinperikelen

Vorige week woensdag werden de eerste spullen voor de tuin geleverd. Een afvalcontainer van 6 kuub en 10 kuub zand. Vanaf dat moment tot en met maandag zijn we eigenlijk fulltime met de tuin bezig geweest.
Eerst moesten natuurlijk alle oude tegels eruit. En toen mochten er vele, vele kruiwagens met zand naar binnen worden gereden. Dat ging allemaal best vlot, en donderdag eind van de dag lag er een laagje van 20 cm zand extra in de tuin.
Vrijdagavond hebben we het zand aangetrild, zodat we zaterdag de boel mooi vlak konden maken en beginnen met tegelen. Tot dat moment ging het allemaal voorspoedig.

Tot het moment dat we de eerste pallet met tegels open maakten. Die stond wel wat scheef, maar leek ingepakt in dik plastic wel netjes te staan. Toen we echter het plastic open sneden troffen we echter het volgende aan.

Uiteindelijk bleek zo'n 10% van de tegels op deze pallet beschadigd te zijn. Waarschijnlijk is de pallet tijdens transport gekanteld. Bij de H.ornbach mogen we deze tegels wel komen omruilen, dus dat is wel netjes gelukkig.


Ook het uitvlakken en het leggen van de tegels viel wat tegen. Zowel wijzelf als ook onze neef die voor ons tegelt vond het een stuk minder snel gaan dan verwacht. Een hele zaterdag en zondag levert tot nog toe een derde van de tuin betegeld op. Op zondag en maandag is M zelf begonnen met het leeghalen van de voortuin, het uitgraven van de coniferen, het ophogen met zand en het stellen van de bandjes.
Vandaag, woensdag gaat M zelf aan de gang om de voortuin te betegelen. En dat wordt een eerste keer, dus dat is spannend genoeg.

Doen jullie dit soort grote klussen ook zelf, of besteed je dat liever uit aan een tuinman/aannemer?3 opmerkingen:

 1. Tegelen zouden we absoluut uitbesteden. Behalve als het slechts een heel klein stukje is (zoals bij ons vorige huis)
  De rest zouden we zelf doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het buren zelf zien doen. Het ging goed. Ik heb het nog nooit zelf gedaan. Een hele klus.
  Iedere vijf jaar is het nier bingo. Ophogen.
  Ik ben een piet precies.
  Achtereenvolgens een tuin centrum, sociale werkplaats, mannetjes en nog eens mannetjes,
  De volgende keer wil ik piepschuim gebruiken. Dan ben ik hopelijk langer verlost van ophogen.

  Succes met het werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankje, bij ons ook elke 5 jaar nodig, maar dan niet zo veel als nu. Vorige bewoners hadden het lang niet gedaan

  BeantwoordenVerwijderen