maandag 30 mei 2016

Nieuwe voorschot bekend

De overstap naar onze nieuwe energieleverancier verloopt tot nu toe erg soepel. De datum van de overgang is intussen bekend, per 1 juli zijn we overgestapt.
Ook is ns nieuwe voorschotbedrag bekend. Dit wordt €85. Nu betalen we nog €120 terwijl we op basis van ons verbruik op €110 echt zouden moeten betalen. We hebben dit bedrag echter expres verhoogd omdat we liever wat terug krijgen dan een aanzienlijk bedrag in een keer zouden moeten betalen. Zodra het mogelijk is zullen we ons voorschot weer een stukje omhoog bijstellen.

Almetal is dit toch een besparing van €25 per maand en €300 op jaarbasis. De besparing op de energiekosten gaan we sparen. In tegenstelling tot de meeste besparingen gaat deze besparing niet naar de aflosrekening, maar naar de rekening voor de zorgkosten. We willen voldoende bij elkaar sparen om volgend jaar in 1x de zorgverzekering te betalen en zo 3% korting op te strijken.

Hebben jullie ook je energievoorschot bewust wat verhoogd of doen jullie dat juist niet?

2 opmerkingen:

  1. Wij verhogen het energievoorschot al jaren. Dat is elk jaar weer een leuk spaarpotje.

    Dit jaar zijn we overgestapt en ook nu hebben we het maandbedrag weer hoger laten maken dan nodig. Wel is het maandbedrag nu 10 euro lager dan bij de vorige leverancier. Scheelt het per maand ook iets.

    N.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik verhoog dit ook altijd zodat eventuele stijgingen in prijzen al wat opgevangen is , en in belgie durft dit nogal eens te gebeuren met dank aan onze regering

    BeantwoordenVerwijderen