Doorgaan naar hoofdcontent

Indeling blog aangepast

Nu deze blog zo'n 4 maanden oud was vonden we het tijd worden voor een klein beetje plastische chirurgie. We hebben daarom gisteren wat kleine aanpassingen aan de indeling van de blog gedaan, waardoor het hopelijk wat aantrekkelijker en overzichtelijker wordt.

Wat hebben we dan zoal veranderd?
Ten eerste hebben we een kader aan de linker kant toegevoegd. In dit kader kun je nu de volgende zaken vinden:

 • Het aantal pageviews dat het blog heeft gehad
 • De bloggeschiedenis
 • Links naar medebloggers
Deze dingen staan hierdoor hoger op de pagina en zitten niet meer weggestopt onder de reclame van google adsense.

Het kader rechts stond al, maar is nu anders ingedeeld. Hier vind je:
 • Referral link voor Euroclix
 • Referral link voor Recyclix
 • Google adsense reclame
 • De wolk met labels waarover we geblogd hebben
We hopen dat de blog hierdoor wat overzichtelijker wordt, en het zou mooi zijn als we misschien wat referrals aantrekken doordat de links nu permanent zichtbaar zijn. Maar dat is geen doel op zich.

We zijn benieuwd wat jullie van de nieuwe indeling vinden, en als jullie nog tips hebben horen we die ook graag natuurlijk. Dan kunnen we de blog nog verder verbeteren.

Reacties

 1. Ik weet niet meer precies hoe het eerst was, maar het ziet er overzichtelijk uit! Persoonlijk zou ik als ik jullie was een keer door die waslijst van labels gaan en pak 'em beet een kwart van de labels overhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad wel een goed plan. Eens kijken hoe we dat handig kunnen aanpakken..

   Verwijderen
  2. Daar heeft bloggelientje (huisvluit) laatst een artikel over geschreven. In de add-on een vinkje aanzetten. Maar dan moet je de labels die wel mogen tonen wel handmatig selecteren uit een lijst.

   Verwijderen
  3. Ik had het intussen gevonden.... Maar toch dankjewel voor de tip

   Verwijderen
 2. Dat ziet er goed uit. Ik vind het altijd prettig om een overzicht te zien van de blogs per maand en dat heb je nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit! Zeer vereerd dat je verwijst naar mijn blog. Als ik vandaag tijd heb dan zal ik kijken of ik jouw blog al als verwijzing op de mijne heb staan. Zo niet dan regel ik dat direct!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er strak en overzichtelijk uit, compliment!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er goed uit jouw blog. Ik lees dat vele mensen graag blogs bezoeken mede omwille van de leeslijst van andere blogs. Daarom heb ik die links bovenaan gezet.
  Linken van andere blogs heeft toegevoegde waarde. Het verhoogt de bezoekersaantallen.


  Je houdt van een zwarte achtergrond dat schijnt energiezuinig te zijn. Jouw voorkeur jouw smaak. Voor mij leest een blog met een witte achtergrond sneller en beter. Het is jouw persoonlijke keuze.

  Eurocrisis en adsense zijn mooi bij elkaar gezet en overzichtelijk!

  Ga zo door en blijf bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.