Doorgaan naar hoofdcontent

Indeling blog aangepast

Nu deze blog zo'n 4 maanden oud was vonden we het tijd worden voor een klein beetje plastische chirurgie. We hebben daarom gisteren wat kleine aanpassingen aan de indeling van de blog gedaan, waardoor het hopelijk wat aantrekkelijker en overzichtelijker wordt.

Wat hebben we dan zoal veranderd?
Ten eerste hebben we een kader aan de linker kant toegevoegd. In dit kader kun je nu de volgende zaken vinden:

 • Het aantal pageviews dat het blog heeft gehad
 • De bloggeschiedenis
 • Links naar medebloggers
Deze dingen staan hierdoor hoger op de pagina en zitten niet meer weggestopt onder de reclame van google adsense.

Het kader rechts stond al, maar is nu anders ingedeeld. Hier vind je:
 • Referral link voor Euroclix
 • Referral link voor Recyclix
 • Google adsense reclame
 • De wolk met labels waarover we geblogd hebben
We hopen dat de blog hierdoor wat overzichtelijker wordt, en het zou mooi zijn als we misschien wat referrals aantrekken doordat de links nu permanent zichtbaar zijn. Maar dat is geen doel op zich.

We zijn benieuwd wat jullie van de nieuwe indeling vinden, en als jullie nog tips hebben horen we die ook graag natuurlijk. Dan kunnen we de blog nog verder verbeteren.

Reacties

 1. Ik weet niet meer precies hoe het eerst was, maar het ziet er overzichtelijk uit! Persoonlijk zou ik als ik jullie was een keer door die waslijst van labels gaan en pak 'em beet een kwart van de labels overhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad wel een goed plan. Eens kijken hoe we dat handig kunnen aanpakken..

   Verwijderen
  2. Daar heeft bloggelientje (huisvluit) laatst een artikel over geschreven. In de add-on een vinkje aanzetten. Maar dan moet je de labels die wel mogen tonen wel handmatig selecteren uit een lijst.

   Verwijderen
  3. Ik had het intussen gevonden.... Maar toch dankjewel voor de tip

   Verwijderen
 2. Dat ziet er goed uit. Ik vind het altijd prettig om een overzicht te zien van de blogs per maand en dat heb je nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit! Zeer vereerd dat je verwijst naar mijn blog. Als ik vandaag tijd heb dan zal ik kijken of ik jouw blog al als verwijzing op de mijne heb staan. Zo niet dan regel ik dat direct!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er strak en overzichtelijk uit, compliment!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er goed uit jouw blog. Ik lees dat vele mensen graag blogs bezoeken mede omwille van de leeslijst van andere blogs. Daarom heb ik die links bovenaan gezet.
  Linken van andere blogs heeft toegevoegde waarde. Het verhoogt de bezoekersaantallen.


  Je houdt van een zwarte achtergrond dat schijnt energiezuinig te zijn. Jouw voorkeur jouw smaak. Voor mij leest een blog met een witte achtergrond sneller en beter. Het is jouw persoonlijke keuze.

  Eurocrisis en adsense zijn mooi bij elkaar gezet en overzichtelijk!

  Ga zo door en blijf bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…