zaterdag 28 mei 2016

Afstrepen

Aan het begin van het jaar hebben we een aantal (financiële) doelen opgeschreven voor dit jaar en een aflosplan voor dit jaar gemaakt. En in maart hebben we de plannen enigszins aangepast.  Hoe staat het er nu voor met onze plannen?

In ons plan 2016 hadden we de volgende doelen opgeschreven:

 • Buffer aanvullen tot €6.000
 • €2.500 aflossen op aflossingsvrije hypotheek
 • €1.000 extra aflossen op restschuld of annuïtaire hypotheek
 • Totale vermindering van (hypotheek)schuld met €7.300
 • Voor- en achtertuin vernieuwen
 • Nieuwe fiets voor M
De buffer is intussen aangevuld tot ruim €7.000. Dat doel is dus behaald. Alleen verwachten we nog een wat grotere uitgave voor een tuinhuisje om de tuin helemaal af te maken.
Ook willen we in juli, ondanks de prioriteit aan de restschuld, nog een extra aflossing doen op de aflossingsvrije hypotheek. Daarop hebben we tot nu toe pas €250 afgelost. We willen dat dan aanvullen tot ons aflosdoel voor dit jaar: €2.500.

Op de annuïtaire hypotheek hebben we dit jaar pas €100 extra afgelost. Op de restschuld daarentegen al €6.700. Hier zijn we dus ruim over de doelstelling heen. Dit is onder meer mogelijk gemaakt door een schenking van de moeder van M.

Zoals jullie wellicht al gelezen hebben, zijn we op dit moment druk bezig met het vernieuwen van de tuin. Als alles dit weekend volgens planning loopt, is het tegelwerk gereed dit weekend. Daarmee mag het doel van de tuin nog niet afgestreept worden, want de beplanting en het tuinhuisje moeten dan nog.

De nieuwe fiets voor M is er al wel. Een elektrische zelfs.

Hoe vordert het met jullie doelen voor dit jaar?

3 opmerkingen:

 1. Mooi bezig!
  Hier ook goed op weg. Buffer-minimum is gehaald en onze aflossing op de hypotheek was zeker 1000 Euro hoger dan we van te voren hadden ingeschat. (dankzij een paar meevallers, en zuinigheid)
  Dus wij liggen nu al op 'gehaald'.
  We stellen onze doelen wat bij. We hopen voor de buffer nog 2500 Euro erbij te sparen in de eindsprint. Als er daarboven nog geld overblijft gaan we eind van het jaar nog een aflossing doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat gaat goed met jullie doelen. Komt het overschrijden van het doel voor het aanvullen van de buffer ook door de schenking of hebben jullie hier andere maatregelen voor genomen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat we er nu al zijn heeft te maken met een erfenisje. Maar we verwachten hebben ook nog de uitgaven voor een tuinhuisje gepland staan, ca. €1.000 dus dan komen we precies op ons doel uit.

   Verwijderen