Doorgaan naar hoofdcontent

Veel besparen op financiële producten

Vanmorgen in de file op weg naar werk hoorde ik een item over het shoppen voor financiële producten. Volgens dit artikel kun je al snel €1.000 per jaar besparen. Dat zou natuurlijk snel verdiend zijn en een mooi bedrag voor een extra aflossing.

Te denken valt aan:

 • hypotheek
 • autoverzekering
 • woonverzekeringen

Op consuwijzer kun je kijken hoeveel je zou kunnen besparen uitgesplitst naar je gezinssituatie. Voor ons komt dat neer op €2.100 (verschil tussen duurste en goedkoopste aanbieder) of €900 (verschil tussen goedkoopste aanbieder en de gemiddelde prijs). Dat laatste lijkt me een meer reële inschatting dan de eerste.

Voor veel van dit soort producten hebben wij al een tijd niet gekeken, en gaan we dit binnenkort maar wel eens doen... De hypotheek wordt wat lastig, maar voor de verzekeringen is het zeker de moeite waard.

Checken jullie regelmatig of de verzekeringen goedkoper kunnen?


Reacties

 1. Ja, eens per jaar controleren wij een aantal zaken op die lijst, zoals energiecontract. Wij stappen nu jaarlijks over.
  Verzekeringen, die vallen onder de personeelsregeling, laten wij wel links liggen. Hierop valt simpelweg niet te besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn dit jaar overgestapt naar een andere verzekeraar voor de woonverzekeringen en de aansprakelijkheidsverzekering. Dat scheelde dertig euro per maand! De vorige verzekeraar was al duur en eind vorig jaar kregen we een brief dat de verzekeringen 15 euro per maand duurder werden. Enige uitleg ontbrak. Reden genoeg om verder te kijken. Onze woonverzekeringen zijn nu wel iets soberder dan voorheen, de aansprakelijkheid is hetzelfde.
  We hebben gekeken naar verzekeringen voor de auto. Mijn man heeft echter zoveel schadevrije jaren en die blijken deels te 'verdwijnen' bij een nieuwe verzekering. Doen wij dus niet en de auto is nog steeds all risk verzekerd. Hoeft eigenlijk niet, maar onze oudste zoon heeft sinds kort een rijbewijs en rijdt af en toe ook in onze auto.
  We lossen extra af op de hypotheek en binnenkort is de rentevastperiode van een jaar afgelopen en gaan we weer minder hypotheek betalen. Ons maandbedrag daalt maandelijks :-)
  Ps Ik ben dezelfde als VeggieMo, maar die naam kon ik niet als g.account gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Autoverzekering lukt bij ons ook niet, omdat ik via werkgever nog 20% extra korting krijg...

   Verwijderen
 3. Jeetje als ik de omschrijving lees van jong stel dan konden ze hier wel stiekem over de schutting gekeken hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik check wel met enige regelmaat. Die besparing is dan ook vaak alleen maar de eerste keer. Scheelt het steeds weer natuurlijk, maar helaas haal ik er niet elk jaar €1000 vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Grote uitgave(n)

Een tijdje terug schreef ik tussen neus en lippen door dat we een grote uitgave hadden gedaan. We hebben namelijk een nieuwe (tweedehands) auto gekocht. Daar is een heel denk- en afwegingsproces aan vooraf gegaan.

Zoals trouwe lezers van dit blog misschien wel weten vielen de onderhoudskosten aan onze vorige auto ons behoorlijk tegen. In die paar jaar tijd hebben we enkele duizenden euro's weggebracht naar onze dealer.

De laatste tijd maakte onze auto weer een raar geluid. Alsof er ergens bij een voorwiel wat aanliep. Dat werd steeds wat erger. Dat zou dus kosten met zich meebrengen.

Wel gingen we nog met onze intussen oude auto op vakantie. Daar hadden we ons jaarlijkse spelletje willen we binnenkort een nieuwe vouwwagen kopen of willen we gaan sparen voor een caravan?
Nadat we diverse medekampeerders met caravan zagen die heel makkelijk zich installeerden en weer vertrokken, besloten we (weer) eens een lijstje te maken van de voor- en nadelen van beide opties.

Dit keer viel ui…