Doorgaan naar hoofdcontent

Savings rate februari

Intussen is maart al bijna voorbij, maar ik heb nog helemaal niet bericht over onze savings rate van februari. Op de valreep doe ik dat dus nog even.

Februari was wat savings rate een stukje minder dan januari. Dit heeft er onder andere mee te maken dat we in januari een schenking hadden gekregen die we volledig hebben benut om te sparen en dat we in februari ook nog eens zonder credit card betalingen hebben gedaan. Hierdoor werd een aantal kosten niet meer naar de volgende maand overgeheveld.

De savings rate voor februari is uitgekomen op 43,4%. Dat is ruim 6% minder dan januari. Het gemiddelde van 2016 komt voorlopig uit op 46,6%.

Maart belooft een maand te worden met een heel hoge savings rate voor ons. Maar daar schrijf ik binnenkort wel weer eens over.

Hoe is jullie savings rate?

Reacties

 1. Dat houd ik eigenlijk niet echt bij. Ik denk dat ik ongeveer op 50-60% zit, maar dat is niet standaard en hangt echt af van hoe de maand verloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De aanpassing werkt ;-)

  Met een beetje geluk gaat 'ie deze maand boven de 50% uitkomen, dit is excl de hypotheekaflossing. Met hypotheekaflossing komt er nog zo'n 10% bij denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik gebruik de savingsrate niet. Wij hebben denk ik ook geen hoog percentage, doordat we maar 1 salaris hebben. Bovendien vind ik het lastig te berekenen. Geld wat je op een rekening zet/spaart om ergens voor te reserveren bijvoorbeeld, neem je dat wel of niet mee? Aflossen wel of niet?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.