Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand op de hypotheek, maar besloten al snel om de familiebanklening voor de restschuld eerst af te gaan lossen. Dat deden we met €350 per maand en we bleven maandelijks aflossen, ook toen de restschuldlening al helemaal was afgelost. Op dit moment lossen we nog steeds maandelijks een paar honderd euro af. Sinds januari 2016 hebben we eigenlijk maar 1 maand niet afgelost (we rekenen elke 2e aflossing van december aan januari toe).

Erfenis en schenkingen
Helaas ontvingen we vorig jaar ook een erfenis. Die hebben we volledig ingezet voor een extra aflossing op de hypotheek. Daarmee schoten de maandlasten naar beneden waardoor we erna een groter bedrag per maand konden gaan aflossen.
Ook schenkingen van de moeder van M hebben we gebruikt om extra af te lossen.

Extra inkomsten
De belastingteruggaaf, uitbetalingen van Euroclix en Panelwizard, inkomsten van dit blog, het gros van deze extra inkomsten gebruikten we ook om extra af te lossen.

Wat heeft dit ons opgeleverd?
Naast een huis dat intussen flink boven water staat, i.p.v. ver onder water toen we begonnen met aflossen, heeft dit ons vooral flink lagere maandlasten opgeleverd, zelfs zo laag dat M een dag minder is gaan werken.

Voor de eerst extra aflossing waren onze woonlasten, inclusief de restschuldlening, €1.115,01 bruto per maand. Nu is dat €688,79, ruim €426 bruto per maand minder.

Hoeveel lager is onze hypotheek nu?
Al deze aflossingen hebben onze schulden flink verlaagd. De restschuld van ruim €15.000 is weg en onze hypotheek is ook gedaald van €216.000 naar €172.000 nu. Dat is een totale daling van €44.000. Daarnaast is de waarde van onze spaarpolis ter aflossing van de spaarhypotheek ook nog eens gestegen met ca. €7.000 in deze periode. We staan er wat dat betreft een stuk beter voor.

Hoe gaan we verder met aflossen?
We blijven doorgaan met extra aflossen. Nu ik (M) minder ben gaan werken lossen we wel wat minder af dan bijvoorbeeld vorig jaar, maar we hebben onszelf wel een doelstelling van €8.200 extra aflossen gesteld. Daar gaan we zeker voor en ik hoop dan ook in het begin van volgend jaar te kunnen bloggen dat we de €50.000 aan extra aflossingen gepasseerd ben.  Je kunt al onze extra aflossingen volgen op onze aflossingenpagina.

Reacties

 1. Fantastisch!! Echt super goed gedaan! Hier sinds 2014 fanatiek aan het aflossen en we zijn al over de helft. Stiekem werkt het een beetje verslavend, maar het geeft je ook zoveel meer financiële ruimte. En het sneeuwbaleffect zorgt ervoor dat je steeds een beetje meer kunt aflossen. In mijn omgeving vragen mensen zich weleens af hoe we met een inkomen kunnen aflossen maar het heeft alles te maken met keuzes. Ga zo door zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat eigenlijk alleen maar om keuzes... En verslavend is het zeker..

   Verwijderen
 2. Goed bezig hoor!!

  Ik zie dat jullie ook een spaarhypotheek hebben. Leggen jullie daar ook extra op in? En als je dat niet doet, waarom niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat doen we niet. En de reden is dat we niet in MOGEN leggen volgens de voorwaarden.. Alleen aflossen is een mogelijkheid.

   Verwijderen
 3. Lekker bezig hoor. Wat een fijn gevoel moet dat zijn dat je zelfs al een dag minder kan gaan werken door de lagere maandlasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gedaan Hypotheekweg, langzamerhand komt het doel "geen hypothecaire lening meer" in zicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gedaan we zijn ongeveer in dezelfde tijd als jullie begonnen met extra af te lossen, wij hebben nu 38.200 afgelost. Gevolg is dat we nog nauwelijks lasten hebben. Man gestopt is met werken......eind van het jaar zal de hypotheek nog 35.000 zijn.......Gewoon weten dat het iedere maand meer vanjezelf wordt geeft rust. Jullie succes met jullie doelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo

  U bent op zoek naar een geweldig aanbod om uw bedrijf te verjongen of u bent op zoek naar een lening om uw huis te krijgen. We kunnen u deze lening verstrekken voor al uw verzoeken, neem contact met mij op per e-mail:
  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  Bestandsnummer: +33784505888

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zijn een referentiebank in Europa die mensen over de hele wereld helpt zonder discriminatie van rassen die een geldlening nodig hebben om hun persoonlijke problemen op te lossen of hun projecten uit te breiden met een belang van 2%. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via WhatsApp: +17172564162 of per e-mail naar: daviddurst89@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zijn een referentiebank in Europa die mensen over de hele wereld helpt zonder discriminatie van rassen die een geldlening nodig hebben om hun persoonlijke problemen op te lossen of hun projecten uit te breiden met een belang van 2%. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via WhatsApp: +17172564162 of per e-mail naar: daviddurst89@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We kunnen u helpen met een echte lening om aan uw financiële behoeften te voldoen.
  Heb je vandaag een dringende lening nodig? Geen creditcheques
  Geïnteresseerde aanvragers moeten deze e-mail beantwoorden met de onderstaande informatie
  EERSTE INFORMATIE nodig:
  Voor-en achternaam:
  land:
  Benodigde hoeveelheid:
  Looptijd:
  e-mail: krugermgt@gmail.com


  BeantwoordenVerwijderen
 11. 3 eenvoudige stappen voor het online lenen. Meld je nu aan, we keuren 24 uur goed en ontvangen een lening bij Wells Fargo

  Vice-president: hertog Elizabeth Ashburn
  420 Montgomery Street, [2]
  San Francisco, Californië, VS.
  www.wellsfargo.com
  Whats-app: +12079493919
  patriciahoffman.loanfirm@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weet even niet zo snel hoeveel ik nu in totaal extra heb afgelost , ik meen iets van 3 ton. Ik had al 160k in het huis gestoken omdat ik mijn vorige huis helemaal had afgelost. Zo'n twaalf jaar geleden nieuw huis gekocht , ik mijn huis verkocht , mijn toemalige vriendin en nu mijn vrouw heeft haar appartement verkocht , maar die heeft niets bijgedragen aan de hypo want die speelde ongeveer kiet. Volgens de toen geldende normen hypotheek afgesloten , helft spaar , helft leven. Beiden uitdrukkelijk , ik weet het nog als de dag van gisteren , gezegd dat we absoluut niets met beleggingen te maken willen hebben. Nee , dat is goed , U wilt geen beleggingen , regelen we , voila , spaar hypotheek. Nou ja , lang verhaal kort (eerst 'per ongeluk' geen 160 maar 145k overgemaakt naar de nieuwe hypotheekverstrekker , woekerpolis etc etc.) besloten om het heft weer in eigen hand te nemen. Ik geef toe, misschien beetje over de top maar afgezien van weekenden en feestdagen , gemiddeld gezien geen dag vrij meer gehad sinds weetikveel mei 2012. Eerste jaar deed ik nog 'maar' duizend in de maand opzij zetten en nu is dat het dubbele. Ik ben van plan om dit nog anderhalf jaar vol te houden zodat ik in april 2020 de hypotheek heb terug gebracht naar 42k. Mijn KeW heeft eind 2020 een afkoopwaarde van 28k (deze loopt af in 2026 en heeft een gegarandeerde opbrengst van 42k) en die wil ik dan afkopen op 1 (of 2) januari 2021. Misschien ga ik nog voor de maximale 10% extra aflossing en dan kan ik e.v. de hypo rond September 2020 nog terugbrengen naar 32k. Weet niet of ik dat nog kan opbrengen. Mijn motivatie was en is dat ten eerste mijn baas geen pensioenregeling heeft dus ik moet straks met zo weinig mogelijk geld kunnen rondkomen. Ik had wel een eigen pensioenregeling maar die werd dus omgezet naar kew t.b.v. de hypotheek en bleek dus een woekerpolis te zijn geworden met alle gevolgen van dien. Vandaar dat ik heb gezegd , en nu is het klaar met al die graaiers. Uiteraard ben ik ook heel blij met Rutte en het afschaffen van de wet Hillen maar ik heb nog wat jaartjes te gaan waarin ik nog kan sparen voor zonnecellen enzo zodat ik hopelijk ook nog de energiekosten flink kan terug brengen. Dus het was en is een loodzware tocht maar het einde van de tunnel is in zicht.

  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heeft u financiële problemen? ZO JA! Neem contact op met Kvithyll Finance and Mortgments Limited® Voor kleine en grote leningen. Wij bieden allerlei soorten leendiensten om aan uw financiële behoeften te voldoen, zoals persoonlijke lening, schuldconsolidatielening, risicokapitaal, bedrijfslening, onderwijslening, woninglening tegen een lage rente van 2%. Neem vandaag nog contact met ons op via e-mail: kvithyllfinance@gmail.com Uw tevredenheid en financieel succes is ons doel en uw samenwerking zal een goede ervaring zijn. WhatsApp: +17816567138 het tegoed staat open voor iedereen, ongeacht de nationaliteit.

  E-mail: kvithyllfinance@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

Grote uitgave(n)

Een tijdje terug schreef ik tussen neus en lippen door dat we een grote uitgave hadden gedaan. We hebben namelijk een nieuwe (tweedehands) auto gekocht. Daar is een heel denk- en afwegingsproces aan vooraf gegaan.

Zoals trouwe lezers van dit blog misschien wel weten vielen de onderhoudskosten aan onze vorige auto ons behoorlijk tegen. In die paar jaar tijd hebben we enkele duizenden euro's weggebracht naar onze dealer.

De laatste tijd maakte onze auto weer een raar geluid. Alsof er ergens bij een voorwiel wat aanliep. Dat werd steeds wat erger. Dat zou dus kosten met zich meebrengen.

Wel gingen we nog met onze intussen oude auto op vakantie. Daar hadden we ons jaarlijkse spelletje willen we binnenkort een nieuwe vouwwagen kopen of willen we gaan sparen voor een caravan?
Nadat we diverse medekampeerders met caravan zagen die heel makkelijk zich installeerden en weer vertrokken, besloten we (weer) eens een lijstje te maken van de voor- en nadelen van beide opties.

Dit keer viel ui…