donderdag 1 juni 2017

Aangifte schenkbelasting gedaan

Begin dit jaar ontvingen we een schenking uit de erfenis van de tante van M. Daarvoor maakten we gebruik van de extra schenkingsvrijstelling ten behoeve van het huis.

Daarvoor moesten we nog wel aangifte doen van de schenkingsbelasting. Dat kon sinds halverwege deze maand voor het eerst. Gisteravond hebben we de aangifte gedaan. Met de juiste gegevens was dat in 5 minuten gepiept. Dit jaar kon het voor het eerst online, dus ondertekenen en versturen was ook een kwestie van nog een keer inloggen via DigiD en klaar was klara.

Nu kunnen we dit deel als het goed is ook helemaal achter ons laten...

5 opmerkingen:

 1. Hoe doe je dat? Ik ontvang binnenkort ook iets waar ik 30% erfbelasting moet betalen.
  Als ik het gebruik als extra aflossing, kom ik dan onder de erfbelasting uit?
  Hanna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Staat best wat over te vinden op de site van de belastingdienst.
  Zoeken onder schenkbelasting Dan verwijst het vanzelf naar de goede pagina's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geloof niet dat als ik de erfenis gebruik om af te lossen ik onder de erfbelasting uitkom, als ik het zo bekijk. Het zal bij jullie toch net iets anders geregeld zijn.
  Hanna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk ik ook niet. Bij ons moeten we betalen voordat we het uitgekeerd krijgen. En het geld gebruik ik voor aflossing. Ik ben erg benieuwd wat je dan precies gedaan hebt.

   Verwijderen
  2. Ja M's tante was getrouwd, maar haar man wilde via schenkingen alle erfenis die ons toekwam via schenkingen toch bij ons zien te krijgen zonder dat daar erf- en schenkbelasting aan betaald hoeft te worden.
   Het is dus een indirecte erfenis.

   Verwijderen