Doorgaan naar hoofdcontent

Een besparing van 150 euro per maand

Huizenbezitters van wie op dit moment de rentevaste periode afloopt krijgen daardoor gemiddeld een besparing van €150 per maand. Althans, volgens dit artikel.

De meeste mensen zetten hun hypotheekrente weer voor 10 jaar vast. De meeste mensen geven aan het overgebleven geld te gebruiken om extra af te lossen of om extra te sparen, slechts een klein deel gaat structureel meer uitgeven.


Reacties

 1. Wij zitten nog 1,5 jaar vast aan onze rente. Als wij weer minder rente gaan betalen zou ik het overige ook gebruiken om te gaan aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben gebruik gemaakt van rentemiddeling. Een besparing van 270,00 euro. Wij gaan nu 500,00 euro (we hebben ook andere besparingen doorgevoerd) aflossen op onze hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een besparing van 270 euro per maand. Wij lossen nu 500 euro af per maand.

   Verwijderen
  2. Mooie besparing. Wij gaan ook 500€ per maand aflossen vanaf april. Eigenlijk al vanaf nu, maar met terugwerkende kracht..

   Verwijderen
 3. Bij ons zou de rentevaste periode nog 7 jaar lopen, en dat vonden we te lang met die rente. Dus rentemiddeling gedaan en nu dus weer 10 jaar vast. Maar wel veel voordeliger. Scheelt ons 100€ bruto per maand. Onze spaarhypotheek loopt nog wel 7 jaar. Wat we daarmee gaan doen bekijken we tegen die tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, die 100€ extra lossen we af uiteraard!

   Verwijderen
 4. duurt hier nog 19 jaar. bewust 20 jaar vastgezet. over 10 jaar zijn de kids pubers, gaan richtign vervolgonderwijs (studeren ) dus dan liever over 20 jaar pas andere rente dan over 10. 2,65%

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben net een huis gekocht en laten het voor 20 jaar vastzetten! Dan zijn al onze kinderen het huis al lang uit en zien we dan wel weer wat de rente dan gaat doen...of we hebben zoveel afgelost dat er niks meer over is natuurlijk....( droomscenario)

  Gr. Bouk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou mooi zijn. En zeker mogelijk als je er nu al mee begint.

   Verwijderen
 6. Tsja, we hebben een jaar zitten dubben of we gebruik wilden maken van lagere rente. 55% banksparen en 45% aflossingsvrij, rente 4,8% tot 2021. Betaalden per maand 800 netto rente en spaarden slechts 205 in de bankspaar. Toch maar besloten om het aflossingsvrije deel om te zetten naar annuïteiten voor 20 jaar vast tegen 2,5%. Boete betaald en betalen nu 1200 netto per maand waarvan 650 euro rente en 550 aflossing (205 banksparen en 350 annuïteit). Dus bijna 50-50 verhouding rente en aflossing. Boete is na 4 jaar terug verdient en gegarandeerde aflossing per maand. We lossen nu alles af en geeft goed gevoel. Michiel

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…