Doorgaan naar hoofdcontent

Een besparing van 150 euro per maand

Huizenbezitters van wie op dit moment de rentevaste periode afloopt krijgen daardoor gemiddeld een besparing van €150 per maand. Althans, volgens dit artikel.

De meeste mensen zetten hun hypotheekrente weer voor 10 jaar vast. De meeste mensen geven aan het overgebleven geld te gebruiken om extra af te lossen of om extra te sparen, slechts een klein deel gaat structureel meer uitgeven.


Reacties

 1. Wij zitten nog 1,5 jaar vast aan onze rente. Als wij weer minder rente gaan betalen zou ik het overige ook gebruiken om te gaan aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben gebruik gemaakt van rentemiddeling. Een besparing van 270,00 euro. Wij gaan nu 500,00 euro (we hebben ook andere besparingen doorgevoerd) aflossen op onze hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een besparing van 270 euro per maand. Wij lossen nu 500 euro af per maand.

   Verwijderen
  2. Mooie besparing. Wij gaan ook 500€ per maand aflossen vanaf april. Eigenlijk al vanaf nu, maar met terugwerkende kracht..

   Verwijderen
 3. Bij ons zou de rentevaste periode nog 7 jaar lopen, en dat vonden we te lang met die rente. Dus rentemiddeling gedaan en nu dus weer 10 jaar vast. Maar wel veel voordeliger. Scheelt ons 100€ bruto per maand. Onze spaarhypotheek loopt nog wel 7 jaar. Wat we daarmee gaan doen bekijken we tegen die tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. duurt hier nog 19 jaar. bewust 20 jaar vastgezet. over 10 jaar zijn de kids pubers, gaan richtign vervolgonderwijs (studeren ) dus dan liever over 20 jaar pas andere rente dan over 10. 2,65%

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben net een huis gekocht en laten het voor 20 jaar vastzetten! Dan zijn al onze kinderen het huis al lang uit en zien we dan wel weer wat de rente dan gaat doen...of we hebben zoveel afgelost dat er niks meer over is natuurlijk....( droomscenario)

  Gr. Bouk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou mooi zijn. En zeker mogelijk als je er nu al mee begint.

   Verwijderen
 6. Tsja, we hebben een jaar zitten dubben of we gebruik wilden maken van lagere rente. 55% banksparen en 45% aflossingsvrij, rente 4,8% tot 2021. Betaalden per maand 800 netto rente en spaarden slechts 205 in de bankspaar. Toch maar besloten om het aflossingsvrije deel om te zetten naar annuïteiten voor 20 jaar vast tegen 2,5%. Boete betaald en betalen nu 1200 netto per maand waarvan 650 euro rente en 550 aflossing (205 banksparen en 350 annuïteit). Dus bijna 50-50 verhouding rente en aflossing. Boete is na 4 jaar terug verdient en gegarandeerde aflossing per maand. We lossen nu alles af en geeft goed gevoel. Michiel

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.