Doorgaan naar hoofdcontent

Give away: 2 boeken van Gerhard Hormann

Afgelopen maandag behaalde onze blog de mijlpaal van 25.000 pageviews. Ik sta er versteld over dat we dat in 3,5 maanden gehaald hebben. Het gaat niet snel, maar langzaam stijgt het gemiddelde aantal bezoekers per dag. Bijna elke dag zitten we nu boven de 300 pageviews, en dat voor een simpel blogje over het aflossen van onze hypotheek.

In februari won ik via de blog in 10 jaar fo het boek Hypotheekvrij van Gerhard Hormann. Een andere lezer van de blog, Teun Fritske, won bij dezelfde actie het boel "Het plakbandpensioen". We hebben na het lezen van de boeken elkaar het andere boek gestuurd en die ook gelezen. Teun heeft mij later hypotheekvrij! weer teruggestuurd, zodat ik beide boeken zou kunnen weggeven.

En ik vind 25.000 pageviews wel een mooie gelegenheid om deze boeken dus weg te geven...
Dus bij deze, als je Hypotheekvrij! of Het plakbandpensioen nog niet gelezen hebt en deze graag wil lezen, geef je dan op bij de reacties en geef aan in welk boek je geïnteresseerd bent. Komende zaterdag maak ik de winnaars bekend..

Reacties

 1. Heel graag Hypotheekvrij! Ben heel benieuwd naar alle tips&tricks!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het plakbandpensioen Zou ik toch graag eens lezen
  Hypotheekvrij heb ik reeds in mijn bezit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou erg graag het plakbandpensioen lezen. In het kader van consuminderen, niet kopen maar winnen. En de bibliotheek heeft 'm nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het plakbandpensioen
  staat nog op mijn te lezen lijstje , dus daar wil ik graag voor meeloten.

  mvg monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het plakbandpensioen! Daar ben ik best heel erg nieusgierig naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke actie! Ik heb inmiddels alle boeken van Gerhard gelezen, met uitzondering van Het Plakbandpensioen. Je mag mij voor deze titel op jouw lijstje zetten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben heel erg geïnteresseerd in het boek Hypotheekvrij en zou deze graag lezen. Vorig jaar voorzichtig begonnen met aflossen en volg nu jullie blog en die van Gerhard.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Destijds heb ik ook meegedaan aan de verloting van het boek Het Plakbandpensioen.

  Ik heb tot nu toe alle (bespaar)boeken van Gerhard (hij heeft ook romans geschreven) via de bieb gelezen.

  Na alle reacties op en verhalen (ook via Gerhards blog) over Het Plakbandpensioen ben ik erg benieuwd geworden naar het boek.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat leuk! En uiteraard spaarzaam 😆... ik doe graag mee voor het plskbandpensioen! Je kan niet vroeg genoeg beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dan doen wij graag mee voor het plakbandpensioen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke actie! Ik doe graag mee voor hypotheekvrij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nicky, je hebt gewonnen, maar nog niet gereageerd. Wil je het boek nog hebben laat dan uiterlijk vrijdag 29 april wat weten, anders kies ik een andere winnaar..

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Grote uitgave(n)

Een tijdje terug schreef ik tussen neus en lippen door dat we een grote uitgave hadden gedaan. We hebben namelijk een nieuwe (tweedehands) auto gekocht. Daar is een heel denk- en afwegingsproces aan vooraf gegaan.

Zoals trouwe lezers van dit blog misschien wel weten vielen de onderhoudskosten aan onze vorige auto ons behoorlijk tegen. In die paar jaar tijd hebben we enkele duizenden euro's weggebracht naar onze dealer.

De laatste tijd maakte onze auto weer een raar geluid. Alsof er ergens bij een voorwiel wat aanliep. Dat werd steeds wat erger. Dat zou dus kosten met zich meebrengen.

Wel gingen we nog met onze intussen oude auto op vakantie. Daar hadden we ons jaarlijkse spelletje willen we binnenkort een nieuwe vouwwagen kopen of willen we gaan sparen voor een caravan?
Nadat we diverse medekampeerders met caravan zagen die heel makkelijk zich installeerden en weer vertrokken, besloten we (weer) eens een lijstje te maken van de voor- en nadelen van beide opties.

Dit keer viel ui…