Doorgaan naar hoofdcontent

Plan 2017

Net als vorig jaar hebben we ook dit jaar weer een aantal financiële doelen. Deze doelen zijn:
 • 10% aflossen op de aflossingsvrije hypotheek (€5.000)
 • 10% extra aflossen op de annuïteitenhypotheek (€6.713,40) Gerealiseerd
 • 10% aflossen op de spaarhypotheek (€8.866,60) : Gerealiseerd
 • Buffer aanvullen tot €10.000
 • Belegd vermogen verhogen tot €10.000 : Gerealiseerd
 • Ontvangen dividend herinvesteren
Daarnaast hebben we ook nog persoonlijke doelen:

M wil:

 • Meer bewegen te beginnen met 2x in de week hardlopen
 • Meer lezen: minimaal 1 boek per maand
 • Minder tijd online zijn, wel voor de blog natuurlijk, maar minder "doelloos" internetten.

V wil:

 • Specialisatie-studie afronden
 • E'n keer per week skaten als het weer mooi weer is

Samen willen we:
 • Weer eens een nachtje/weekendje weg
 • Huis weer wat leger krijgen door spullen te verkopen/ weg te doen


Reacties

 1. Wij gaan de zolder opruimen, je wilt het niet kwijt maar er staat inmiddels jaren aan ongeroerde goederen.
  Wat doe je er nog mee, het stapelt zich alleen maar op.
  De emotie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd hoe het met je overige doelen staat?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.