Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand op de hypotheek, maar besloten al snel om de familiebanklening voor de restschuld eerst af te gaan lossen. Dat deden we met €350 per maand en we bleven maandelijks aflossen, ook toen de restschuldlening al helemaal was afgelost. Op dit moment lossen we nog steeds maandelijks een paar honderd euro af. Sinds januari 2016 hebben we eigenlijk maar 1 maand niet afgelost (we rekenen elke 2e aflossing van december aan januari toe).

Erfenis en schenkingen
Helaas ontvingen we vorig jaar ook een erfenis. Die hebben we volledig ingezet voor een extra aflossing op de hypotheek. Daarmee schoten de maandlasten naar beneden waardoor we erna een groter bedrag per maand konden gaan aflossen.
Ook schenkingen van de moeder van M hebben we gebruikt om extra af te lossen.

Extra inkomsten
De belastingteruggaaf, uitbetalingen van Euroclix en Panelwizard, inkomsten van dit blog, het gros van deze extra inkomsten gebruikten we ook om extra af te lossen.

Wat heeft dit ons opgeleverd?
Naast een huis dat intussen flink boven water staat, i.p.v. ver onder water toen we begonnen met aflossen, heeft dit ons vooral flink lagere maandlasten opgeleverd, zelfs zo laag dat M een dag minder is gaan werken.

Voor de eerst extra aflossing waren onze woonlasten, inclusief de restschuldlening, €1.115,01 bruto per maand. Nu is dat €688,79, ruim €426 bruto per maand minder.

Hoeveel lager is onze hypotheek nu?
Al deze aflossingen hebben onze schulden flink verlaagd. De restschuld van ruim €15.000 is weg en onze hypotheek is ook gedaald van €216.000 naar €172.000 nu. Dat is een totale daling van €44.000. Daarnaast is de waarde van onze spaarpolis ter aflossing van de spaarhypotheek ook nog eens gestegen met ca. €7.000 in deze periode. We staan er wat dat betreft een stuk beter voor.

Hoe gaan we verder met aflossen?
We blijven doorgaan met extra aflossen. Nu ik (M) minder ben gaan werken lossen we wel wat minder af dan bijvoorbeeld vorig jaar, maar we hebben onszelf wel een doelstelling van €8.200 extra aflossen gesteld. Daar gaan we zeker voor en ik hoop dan ook in het begin van volgend jaar te kunnen bloggen dat we de €50.000 aan extra aflossingen gepasseerd ben.  Je kunt al onze extra aflossingen volgen op onze aflossingenpagina.

Reacties

 1. Fantastisch!! Echt super goed gedaan! Hier sinds 2014 fanatiek aan het aflossen en we zijn al over de helft. Stiekem werkt het een beetje verslavend, maar het geeft je ook zoveel meer financiële ruimte. En het sneeuwbaleffect zorgt ervoor dat je steeds een beetje meer kunt aflossen. In mijn omgeving vragen mensen zich weleens af hoe we met een inkomen kunnen aflossen maar het heeft alles te maken met keuzes. Ga zo door zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat eigenlijk alleen maar om keuzes... En verslavend is het zeker..

   Verwijderen
 2. Goed bezig hoor!!

  Ik zie dat jullie ook een spaarhypotheek hebben. Leggen jullie daar ook extra op in? En als je dat niet doet, waarom niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat doen we niet. En de reden is dat we niet in MOGEN leggen volgens de voorwaarden.. Alleen aflossen is een mogelijkheid.

   Verwijderen
 3. Lekker bezig hoor. Wat een fijn gevoel moet dat zijn dat je zelfs al een dag minder kan gaan werken door de lagere maandlasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gedaan Hypotheekweg, langzamerhand komt het doel "geen hypothecaire lening meer" in zicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gedaan we zijn ongeveer in dezelfde tijd als jullie begonnen met extra af te lossen, wij hebben nu 38.200 afgelost. Gevolg is dat we nog nauwelijks lasten hebben. Man gestopt is met werken......eind van het jaar zal de hypotheek nog 35.000 zijn.......Gewoon weten dat het iedere maand meer vanjezelf wordt geeft rust. Jullie succes met jullie doelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo

  U bent op zoek naar een geweldig aanbod om uw bedrijf te verjongen of u bent op zoek naar een lening om uw huis te krijgen. We kunnen u deze lening verstrekken voor al uw verzoeken, neem contact met mij op per e-mail:
  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  Bestandsnummer: +33784505888

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zijn een referentiebank in Europa die mensen over de hele wereld helpt zonder discriminatie van rassen die een geldlening nodig hebben om hun persoonlijke problemen op te lossen of hun projecten uit te breiden met een belang van 2%. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via WhatsApp: +17172564162 of per e-mail naar: daviddurst89@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zijn een referentiebank in Europa die mensen over de hele wereld helpt zonder discriminatie van rassen die een geldlening nodig hebben om hun persoonlijke problemen op te lossen of hun projecten uit te breiden met een belang van 2%. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via WhatsApp: +17172564162 of per e-mail naar: daviddurst89@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We kunnen u helpen met een echte lening om aan uw financiële behoeften te voldoen.
  Heb je vandaag een dringende lening nodig? Geen creditcheques
  Geïnteresseerde aanvragers moeten deze e-mail beantwoorden met de onderstaande informatie
  EERSTE INFORMATIE nodig:
  Voor-en achternaam:
  land:
  Benodigde hoeveelheid:
  Looptijd:
  e-mail: krugermgt@gmail.com


  BeantwoordenVerwijderen
 11. 3 eenvoudige stappen voor het online lenen. Meld je nu aan, we keuren 24 uur goed en ontvangen een lening bij Wells Fargo

  Vice-president: hertog Elizabeth Ashburn
  420 Montgomery Street, [2]
  San Francisco, Californië, VS.
  www.wellsfargo.com
  Whats-app: +12079493919
  patriciahoffman.loanfirm@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weet even niet zo snel hoeveel ik nu in totaal extra heb afgelost , ik meen iets van 3 ton. Ik had al 160k in het huis gestoken omdat ik mijn vorige huis helemaal had afgelost. Zo'n twaalf jaar geleden nieuw huis gekocht , ik mijn huis verkocht , mijn toemalige vriendin en nu mijn vrouw heeft haar appartement verkocht , maar die heeft niets bijgedragen aan de hypo want die speelde ongeveer kiet. Volgens de toen geldende normen hypotheek afgesloten , helft spaar , helft leven. Beiden uitdrukkelijk , ik weet het nog als de dag van gisteren , gezegd dat we absoluut niets met beleggingen te maken willen hebben. Nee , dat is goed , U wilt geen beleggingen , regelen we , voila , spaar hypotheek. Nou ja , lang verhaal kort (eerst 'per ongeluk' geen 160 maar 145k overgemaakt naar de nieuwe hypotheekverstrekker , woekerpolis etc etc.) besloten om het heft weer in eigen hand te nemen. Ik geef toe, misschien beetje over de top maar afgezien van weekenden en feestdagen , gemiddeld gezien geen dag vrij meer gehad sinds weetikveel mei 2012. Eerste jaar deed ik nog 'maar' duizend in de maand opzij zetten en nu is dat het dubbele. Ik ben van plan om dit nog anderhalf jaar vol te houden zodat ik in april 2020 de hypotheek heb terug gebracht naar 42k. Mijn KeW heeft eind 2020 een afkoopwaarde van 28k (deze loopt af in 2026 en heeft een gegarandeerde opbrengst van 42k) en die wil ik dan afkopen op 1 (of 2) januari 2021. Misschien ga ik nog voor de maximale 10% extra aflossing en dan kan ik e.v. de hypo rond September 2020 nog terugbrengen naar 32k. Weet niet of ik dat nog kan opbrengen. Mijn motivatie was en is dat ten eerste mijn baas geen pensioenregeling heeft dus ik moet straks met zo weinig mogelijk geld kunnen rondkomen. Ik had wel een eigen pensioenregeling maar die werd dus omgezet naar kew t.b.v. de hypotheek en bleek dus een woekerpolis te zijn geworden met alle gevolgen van dien. Vandaar dat ik heb gezegd , en nu is het klaar met al die graaiers. Uiteraard ben ik ook heel blij met Rutte en het afschaffen van de wet Hillen maar ik heb nog wat jaartjes te gaan waarin ik nog kan sparen voor zonnecellen enzo zodat ik hopelijk ook nog de energiekosten flink kan terug brengen. Dus het was en is een loodzware tocht maar het einde van de tunnel is in zicht.

  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heeft u financiële problemen? ZO JA! Neem contact op met Kvithyll Finance and Mortgments Limited® Voor kleine en grote leningen. Wij bieden allerlei soorten leendiensten om aan uw financiële behoeften te voldoen, zoals persoonlijke lening, schuldconsolidatielening, risicokapitaal, bedrijfslening, onderwijslening, woninglening tegen een lage rente van 2%. Neem vandaag nog contact met ons op via e-mail: kvithyllfinance@gmail.com Uw tevredenheid en financieel succes is ons doel en uw samenwerking zal een goede ervaring zijn. WhatsApp: +17816567138 het tegoed staat open voor iedereen, ongeacht de nationaliteit.

  E-mail: kvithyllfinance@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wil mr westhood bedanken voor het geven van een lening. Ik heb een getuigenis gevonden van hoe een vriend een lening kreeg van apexloans en ik vroeg om een ​​lening en kreeg mijn lening. Als u vandaag een dringende lening nodig hebt, vermijd dan internetfraudeurs om legitieme leningen via e-mail aan te vragen; apexloans@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. We are registered and certified loan lending company that provides the best solution to your financial problem, Do you need money for the project, business, taxes, bills, and many other reasons, our loans are simple and cheap, contact us today. The loan you need, we can arrange any loan, which will correspond to your budget, as low as 4.00% interest rate, reply back now by email: krugermgt@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Snelle financiële hulpaanbieding aan het einde van het jaar.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze deelname gedurende 10 jaar teruggebracht tot 2%. Voorheen was dit 3,7%. We zijn in juli 2018 begonnen met 2 leningen voor een totaalbedrag van € 900.000.

  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze maand de allerlaatste aflossing gedaan op onze hypotheek. We zijn nu 53 en 54. Heerlijk gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben weer gelukkig en rijk en ik ben dankbaar aan Morgan & James geldschieter die kwam om mijn leven weer een betekenis te geven, Ik was al het opgeven van de hoop op mijn zelf denkend dat geen lichaam me kan helpen , want ik geloof niet dat eerlijke kredietgevers als Morgan & James nog steeds bestaan op de hoge tarieven oplichting over de hele wereld, Ik zou deze eerlijke kredietgever aan iedereen aanbevelen! hier is de e-mail die ik gebruikte om contact met hen op te nemen: john.info255@yandex.com
  Whatsapp: +380994169405

  BeantwoordenVerwijderen
 19. U bent op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf nieuw leven in te blazen of bent op zoek naar een lening om uw huis te kopen.
  Wij kunnen u deze lening verstrekken.

  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heeft u financiële hulp nodig? Bent u in een financiële crisis of heeft u geld nodig om uw eigen bedrijf op te starten? Heeft u geld nodig om uw schuld te betalen of uw rekeningen af te betalen of een goed bedrijf te starten? Heeft u een lage credit score en vindt u het moeilijk om kapitaaldiensten te krijgen van lokale banken en andere financiële instellingen? Hier is uw kans om financiële diensten te krijgen van ons bedrijf. We bieden de volgende financiering aan particulieren-
  * Commerciële financiën
  *Persoonlijke financiën
  *Zakelijke financiën
  * Bouwfinanciering
  * Zakelijke financiën en nog veel meer:
  en nog veel meer tegen een rentepercentage van 3%;
  Neem contact met ons op via
    E-mail: eaglehomemortgage001@gmail.com
    E-mail: eaglehomemortgage001@gmail.com
    E-mail: eaglehomemortgage001@gmail.com

  Whatsapp: +1 (512) 399-6036

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Are you an individual businessman or a business organisation that wishes to expand in business ??, we offer financial instrument such as BGs, SBLCs,MTNs, LCs, CDs and others on lease and sales at a rate of 4%+2% of the face value and reasonable conditionfrom a genuine provider. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs as well as in signatory project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication and any other project(s) etc.

  Contact : Mr. Raymond Doison
  Contact Email: crusaderbroker.bgassurance@gmail.com
  skype:crusaderbroker.bgassurance
  Whatsapp : +380 50 922 4887

  With our financial/bank instrument you can establish line of credit with your bank and/or secure loan for your projects in which our bank instrument will serve collateral in your bank to fund your project.

  We deliver with time and precision as set forth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable and we work directly with issuing bank lease providers, this instrument can be monetized on your behalf for upto 100% funding. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

  All relevant business information will be provided upon request.

  BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!!

  If Interested kindly contact me via

  Email:~ crusaderbroker.bgassurance@gmail.com

  Skype ID:crusaderbroker.bgassurance

  serious enquiry only.

  Genuine Provider for BG/SBLC(Bank Guarantee/Standby Letter of Credit)
  I am Direct Provider's Mandate of BG & SBLC Lease 100% protected.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dag iedereen. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden gekregen van pure heart-leningen en toen besloot ik toe te passen onder hun aanbevelingen en slechts enkele uren geleden bevestigde ik op mijn eigen persoonlijke bankrekening een totaalbedrag van 35.000EUR waar ik om vroeg. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via hun e-mail (Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com) Ik ben blij dat ik de lening heb gekregen waar ik om heb gevraagd

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over.

We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast.
Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen.

Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen:

Laten de hypotheekvoorwaarden het toe?Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg?Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkorting toe. Er staat oo…