Doorgaan naar hoofdcontent

Give away: 2 boeken van Gerhard Hormann

Afgelopen maandag behaalde onze blog de mijlpaal van 25.000 pageviews. Ik sta er versteld over dat we dat in 3,5 maanden gehaald hebben. Het gaat niet snel, maar langzaam stijgt het gemiddelde aantal bezoekers per dag. Bijna elke dag zitten we nu boven de 300 pageviews, en dat voor een simpel blogje over het aflossen van onze hypotheek.

In februari won ik via de blog in 10 jaar fo het boek Hypotheekvrij van Gerhard Hormann. Een andere lezer van de blog, Teun Fritske, won bij dezelfde actie het boel "Het plakbandpensioen". We hebben na het lezen van de boeken elkaar het andere boek gestuurd en die ook gelezen. Teun heeft mij later hypotheekvrij! weer teruggestuurd, zodat ik beide boeken zou kunnen weggeven.

En ik vind 25.000 pageviews wel een mooie gelegenheid om deze boeken dus weg te geven...
Dus bij deze, als je Hypotheekvrij! of Het plakbandpensioen nog niet gelezen hebt en deze graag wil lezen, geef je dan op bij de reacties en geef aan in welk boek je geïnteresseerd bent. Komende zaterdag maak ik de winnaars bekend..

Reacties

 1. Heel graag Hypotheekvrij! Ben heel benieuwd naar alle tips&tricks!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het plakbandpensioen Zou ik toch graag eens lezen
  Hypotheekvrij heb ik reeds in mijn bezit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou erg graag het plakbandpensioen lezen. In het kader van consuminderen, niet kopen maar winnen. En de bibliotheek heeft 'm nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het plakbandpensioen
  staat nog op mijn te lezen lijstje , dus daar wil ik graag voor meeloten.

  mvg monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het plakbandpensioen! Daar ben ik best heel erg nieusgierig naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke actie! Ik heb inmiddels alle boeken van Gerhard gelezen, met uitzondering van Het Plakbandpensioen. Je mag mij voor deze titel op jouw lijstje zetten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben heel erg geïnteresseerd in het boek Hypotheekvrij en zou deze graag lezen. Vorig jaar voorzichtig begonnen met aflossen en volg nu jullie blog en die van Gerhard.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Destijds heb ik ook meegedaan aan de verloting van het boek Het Plakbandpensioen.

  Ik heb tot nu toe alle (bespaar)boeken van Gerhard (hij heeft ook romans geschreven) via de bieb gelezen.

  Na alle reacties op en verhalen (ook via Gerhards blog) over Het Plakbandpensioen ben ik erg benieuwd geworden naar het boek.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat leuk! En uiteraard spaarzaam 😆... ik doe graag mee voor het plskbandpensioen! Je kan niet vroeg genoeg beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dan doen wij graag mee voor het plakbandpensioen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke actie! Ik doe graag mee voor hypotheekvrij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nicky, je hebt gewonnen, maar nog niet gereageerd. Wil je het boek nog hebben laat dan uiterlijk vrijdag 29 april wat weten, anders kies ik een andere winnaar..

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…